İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri karşıtı gösterilere müdahalesinde 34 Filistinli yaralandı, fazla sayıda birey de atılan gazdan etkilendi.

Filistinliler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentine bağlı Beyta beldesi öncelikle almak üzere Batı Şeria'nın birçok bölgesinde yasa dışı Yahudi mesken birimleri karşıtı gösteriler düzenledi.

İsrail güçleri göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ederken, Filistinliler taş atarak karşılık verdi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılmış açıklamada, İsrail güçlerinin Beyta beldesindeki gösteriye müdahalesinde 15 Filistinlinin plastik mermiyle, 7 kişinin de müdahale sırasında kaçarak yaralandığı ve fazla sayıda kişinin de atılan gazdan etkilendiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin beldenin giriş ve çıkışlarını kapattığı, ambulansların bölgeye giriş ve çıkışında engeller oluşturduğu, sahada yer alan ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale etmek zorunda kaldığı vurgulandı.

Öte yanlamasına Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine kadar, İsrail güçlerinin Nablus’a tabi Beyt Decin beldesinde gerçekleştirilen gösterilere müdahalesinde de 12 Filistinli plastik mermiyle yaralandı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den pozitif yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden yaklaşık 500 bin Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal aşağıda yaşamış Filistinliler için hayatı daha da güç ülkü getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan bütün Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/israil-gucleri-bati-seriadaki-gosterilerde-34-filistinliyi-yaraladi.html