İsrail uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den İsrail'e atılan roketlere karşılık savaş uçaklarının Hamas'a ait noktaları vurduğunu kaydetti.

Adraee, amaç alınan noktalar arasında makineli tüfeklerin ateşlenmesi için kullanılan bir yapı, bir eğitim tesisi, tabanca deposu ve tünel yapımında kullanılan çimentoların olduğu askeri bir binanın yer aldığını ifade etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye takriben ise İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyi, orta kesimdeki Deyr el-Belah kenti ve güneydeki Han Yunus olmak üzere 3 noktaya hava saldırısı düzenledi.

Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin yorumlama yapılmadı.

İsrail, dün akşam, Gazze'den atılan bir roketin imha edildiğini duyurmuştu.

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi, 6 Eylül'de, "Gece Kargaşası" adı aşağıda düzenlenen gösterilerin ardından Gazze Şeridi'nde her yerde sükunetin sağlanması için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

İsrail, mayıs ayında Gazze'ye düzenlediği saldırılarla aynı zamanlı olarak temel insani malzemelerin girişini de engellemişti. Hudut kapılarındaki bu koşul, ateşkes sağlanmasına rağmen düzelmemişti.

Kendilerine "Gece Curcuna Birimi" adını veren Filistinli gençler de bir haftadır, ablukayı protesto etmek ve Yahudi yerleşimleri ile İsrail askerlerini sıkmak nedeniyle geç saatlerde değişik bölgelerdeki sınır şeritlerinde vasıta lastiği yakıp ses bombası atıyordu.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/israil-ucaklari-abluka-altindaki-gazzeye-hava-saldirisi-duzenledi.html