Türk Kızılayı için farkındalık oluşturmak, yarışmak ve spor yapmanın yanında, başka insanların hayatlarına da olumlu katkı sunmak hedefiyle gerçekleştirilen koşunun tüm gelirleri Türk Kızılayı’nın sosyal projelerine aktarılacak.


İyiliğe adım atma sırası şimdi İstanbul’da. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Fun Run Pendik Sahil Yolu Koşusu, Ankara’nın ardından 15 Mayıs 2016 Pazar günü “Kızılay İyilik Koşusu” olarak İstanbul’da koşulacak. Her adımın iyiliğe atılacağı koşuda, kayıt aşamasında ödenen ücretlerin tamamı Türk Kızılayı’nın sosyal projelerine aktarılacak. Saat 10.00’da başlayacak olan Kızılay İyilik Koşusu, Pendik Sahil Yolu üzerinde 7 km uzunluğundaki parkurda düzenleniyor. Koşuya 16 yaş üstü İstanbullular, koşucular ve yardımseverler katılıyor. 

87’lik eski Milli atlet Kızılay için yarışacak! 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın yanı sıra koşuda, Kızılay adına 87 yaşındaki eski milli atletlerden Erdoğan Dulda, Serap Aktaş ve Ankara Masterleri Atletizm Spor Kulübü’nün sporcusu ve yöneticisi Kutlay Koz, da yarışacak. 

Kızılay İyilik Koşusu, Türk Kızılayı için farkındalık oluşturmak, yarışmak ve spor yapmanın yanında, başka insanların hayatlarına da olumlu katkı sunmak hedefiyle gerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ile Türk Kızılayı işbirliği kapsamında gerçekleştirilen İyilik Koşusu’nun Ankara ve İstanbul’un ardından 2016 yılı içerisinde İzmir, Ankara ve Gaziantep illerinde de düzenlenmesi planlanıyor.