Bir işyeri hekiminin sorumlulukları şunları içerir:

- İşyerinde hastalık veya yaralanmayı fizik muayene, laboratuvar testleri, elektrokardiyografi, röntgen vb. ile değerlendirmek ve tedavi etmek.

- İşyerinde iş sağlığı tehlikelerinin belirlenmesi

- İşyerindeki riskleri en aza indirmek için uygun önlemleri almak

- İş güvenliği konusunda işveren ve çalışanlara eğitim ve öğretim sağlanması

İşyeri hekimi ile çalışmalar yapmak çalışanların sağlıklarını koruma altına almak için son derece önemli bir konu. Bu nedenle de işverenlerin bu hususta son derece titiz bir çalışma yapmaları ve işyeri hekimi konusunda bütün detaylara önem vermeleri gerekir.

Nasıl İşyeri Hekimi Olunabilir?

İşyeri hekimi, çalışma ortamından kaynaklanan bedensel ve ruhsal hastalıkları teşhis ve tedavi eden tıp uzmanıdır.

Bu hekimlik türü için endüstriyel tıp ve iş sağlığı olmak üzere iki farklı alan bulunmaktadır.

Endüstriyel tıp tipik olarak karpal tünel sendromu veya işitme kaybı gibi kesinlikle işle ilgili sorunlarla ilgilenir.

İş sağlığı ise işyeri güvenliği, sağlığın teşviki ve geliştirilmesi, ergonomi, ruh sağlığı vb. konulara odaklanarak daha geneldir.

Her iki alan da, insanların çevreleriyle nasıl etkileşime girdiğini anlayarak çalışan verimliliğini artırmak için psikoloji ve mühendislikte bilginin uygulanması olan insan faktörleri mühendisliği ile yakından ilişkilidir. İşyeri hekimi olabilmek için OSGB’lerden eğitim almak gerekir. İşyeri hekimi konusunda sıkı araştırmalar yapan insanlar Yöntem Akademi ile de iletişim içerisinde olmaktadırlar.

İş Güvenliği Uzmanı Hizmeti Almanın Faydaları Nelerdir?

İş güvenliği uzmanı hizmeti almak isteyen işverenlerin ilk olarak güvenilir bir OSGB bulmaları gerekir. OSGB’ler iş güvenliği uzmanı yönlendirmesi yaptıklarından dolayı bu noktada sıkı araştırmalar yapmak ve buna göre bir karar vermek son derece önemli bir konudur. İş güvenliği uzmanı ile işyerinde çalışanları risk altına alan etkenleri belirlemek ve ortadan kaldırmak mümkün. Bu nedenle de pek çok işyeri sahibi iş güvenliği uzmanı hizmetleri ile yakından ilgileniyor. İş güvenliği uzmanı hizmeti almak için OSGB’ler ile iletişime geçmek isteyenler https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-hizmeti internet sitesini ziyaret edebilirler.