İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, yaz sıcakları hakkında bilgi verdi.

AFRİKA SICAKLARI GELECEK
Orhan Şen, kavurucu sıcak havanın önümüzdeki haftadan itibaren tüm dünya ile birlikte Türkiye'de etkili olacağını belirterek, "Türkiye'de de yaz aylarını 90 gün sayarsak, bunun 60  günü çok sıcak geçecek. Afrika sıcakları ülkemizi kavuracak" ifadelerini kullandı.

Sıcaklık artışında en önemli etkenin sera gazlarının atmosferdeki miktarının artması olduğunu dile getiren Şen, bu yaz sıcaklık rekoru kırılabileceğini belirterek, sağlık sorunları olanların dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Sıcaklık rekorlarının bu yıl kırılabileceğinin belirten Şen, Türkiye dışında Avrupa ülkeleri ve Rusya’da da fazlaca etkili olması beklenen Afrika sıcaklıklarına karşı da vatandaşların yapabilecekleri pek bir şey olmadığına dikkat çekti. Sağlık sorunları olan kişilerin çok sıcaklarda dışarıya çıkmamalarını öneren Prof. Dr. Şen, vatandaşların daha çok serin yerlerde vakit geçirmelerini tavsiye etti.