Kalem Suresi 44. ayeti ne anlatıyor? Kalem Suresi 44. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Kalem Suresi 44. Ayetinin Arapçası:

فَذَرْن۪ي وَمَنْ يُكَذِّبُ بِهٰذَا الْحَد۪يثِۜ سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَۙ

Kalem Suresi 44. Ayetinin Meali (Anlamı):

Rasûlüm! Bundan Böyle şu Kur’lahza’ı yalanlayanla beni başbaşa bırak! Yakında biz onları bilemeyecekleri, farkına varamayacakları yerden yavaşça helâke sürükleyeceğiz.

Kalem Suresi 44. Ayetinin Tefsiri:

Kur’ân-ı Kerîm’i yalanlayanları, onun getirdiği hakikatleri kabul etmeyenleri cezalandırma işini Allah Teâlâ kendi uhdesine almıştır. Dolayısıyla onların yaptıklarına aldırmadan tebliğe sürdürmek gerekir. Zira değer oldukları cezayı onlara Allah verecektir. Onları bilmedikleri yerden yavaş yavaş helake sürükleyecektir. Bu şekilde cezalandırmaya “istidrâc” denilmektedir. Şöyle oysa: Allah zalimlere, din düşmanlarına, haklarında iyi zannettikleri mallar, servetler, evlatlar, kuvvetler ve zevkler verir. Onları gitgide artırıp hızlandırır. Bu Nedenle o acımasız yaptığı işte bir eksiklik ve yanlış olmadığını zannederek, hakka aleyhinde düşmanlığa, işkence ve isyana battıkça batar. Bu nimetlerin kendisi için bir lutuf yok, bilakis helakine sebep olduğunu ayrım edemez. Bu Nedenle Allah hiç hissettirmeden onu kademeli uçurumun kenarına çeker, bilemediği bir yerden uçurumdan aşağı yuvarlar. (bk. A‘râf  7/182) Bu sebeple Kur’an düşmanları, Allah’ın kendilerine verdiği mühleti yanlış anlamasınlar. Her şeyi kuşatan ilmiyle kâfirlerin hilelerine karşı hazırladığı kapan ve aldığı tedbir son derece sağlam olan Allah’ın azabından emin olmasınlar. Bilakis O’ndan korksunlar ve kendilerini korumaya çalışsınlar.

Peygamber’in ve mü’minlerin yapmaları gerekene gelince:

Kalem Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Kalem Suresi 44. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kalem-suresi-44-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html