Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile yürütülen alıştırma sonucu Kariyer Kapısı Millet İşe Alımı Hizmeti, e-Devlet ile entegre edildi. Bu Nedenle, halk kurumlarına personel alımlarının tek noktadan yapılması planlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapılar Bakanlığından yapılan açıklamada, e-Devlet sistemi üzerinden verilen hizmetlerin günden güne arttığı belirtilerek, Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile yürütülen araştırmalar sonucu "Kariyer Kapısı Ulus İşe Alımı Hizmeti"nin de sisteme entegre edildiği bildirildi.

Hizmet doğruca, halk kurumlarının personel alımlarının tek noktadan yapılmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, bunun yanı sıra Otoyol, Köprü ve Tünel İhlali Geçiş ve Borç Sorgulama, PTT-HGS Bakiye Doldurma, Felaket ve Acil Koşul Yönetimi Başkanlığı Afetzede Adalet Sahipliği Başvurusu Sorgulama hizmetlerinin e-Devlet üzerinden verildiği açıklama edildi.

Açıklamada, Ulusal Eğitim Bakanlığı-İlköğretim Okulları Adrese Kadar Tescil Okulu Sorgulama (e-Kayıt) Hizmeti, Ulusal Savunma Bakanlığı-Şehit Yakınları ve Gaziler İçin Kira Yardımı Başvurusu Hizmeti ve Toplu Ev İdaresi Başkanlığı (TOKİ)-Tapu Devri İşlemleri Hizmeti'ne de vatandaşların e-Devlet üzerinden alabildiği bilgisi verildi.

e-Devlet üzerinden yapılan işlemlere yenisinin eklenmesi için de çalışmaların sürat kesmeden devam ettiği vurgulanan açıklamada, su ve kanalizasyon idarelerinin abonelik kullanım ve fesih başvuru formu hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "Araçlarım Konsept Hizmeti" gibi belli bir konuda çoğu kurum kadar sunulan hizmetlerin bir araya getirilerek tek noktadan erişimin sağlanacağı konsept hizmetlerin sayısının da arttırılmasının amaçlandığı muhabere edilerek, lokal yönetimler kadar sunulan hizmetlerin arttırılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

"Vatandaşlar, e-Devlet hizmetlerine yoğun ilgi gösterdi"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, teknolojinin gelişmesiyle e-Devlet altyapısının da güçlendiğini ifade etti.

Vatandaşların e-Devlet hizmetlerine yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Karaismailoğlu, e-Devlet Kapısı'nda yapılan işlemlere ilişkin şunları kaydetti:

"e-Devlet Kapısı'nda bu yılın 8 aylık döneminde 5 milyar 514 milyon 941 bin 632 operasyon yapıldı. Benzer dönemde vatandaşlar en çok Sosyal Güvenlik Kurumu-4A Hizmet Dökümü, Türkiye Noterler Birliği-Adıma Tescilli Araç Sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığı-Vergi Borcu Sorgulama, Sağlık Bakanlığı-HES Kodu Üretme ve Listeleme ile Sosyal Güvenlik Kurumu-SGK Kayıt ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi hizmetleri üzerinden operasyon yaptı."

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kamu-kurumlarinin-personel-alimlari-e-devlet-ile-tek-noktadan-yapilacak.html