Elazığ Belediyesi, sokaktaki "can dostlar"ın yoğun olduğu bölgelere yerleştirilen su ve mama düzeneği ile kedi ve köpekleri aç, susuz bırakmıyor.

Elazığ Belediyesi Baytar İşleri Müdürlüğüne alt ekipler kış aylarında cadde hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşayabilmesi için "Can dostlarımız aç ve susamış kalmasın" sloganıyla egzersiz başlattı.

Büyük Kasaba genelinde ilk etapta cadde hayvanlarının yoğun olduğu 90 bambaşka parka hayvanların ihtiyacını karşılaması için su ve mama düzeneği kuran ekipler, ihtiyacı olan cadde hayvanlarının imdadına yetişiyor.

Her gün sabahtan saatlerinde bu noktaları ziyaret ederek, su kontrolü yapıp hayvanlar için mama bırakan ekipler, hasta ve zarar görmüş olan kedi ve köpekleri Belediye Hayvan Hastanesi'ne götürerek, tedavilerinin yapılmasını sağlıyor.

"Cadde hayvanlarımızın bize emanet olduğunu unutmamamız gerekiyor"

Elazığ Belediyesi Baytar İşleri Müdürü Fethi Aslantaş, AA muhabirine, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları öncülüğünde huzurlu, mutlu ve yaşanabilir bir şehir halkı oluşturmak amacıyla araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak sokaktaki can dostların ihtiyaçlarını yerine getirmek için misal bir çalışma başlattıklarını açıklayan Aslantaş, "Kış ayları yaklaştığından gıda ve meşrubat ihtiyaçlarını karşılamak için parklarımıza otomatik suyunu dolduran su kabı ve yanında mama kabı yerleştiriyoruz. Sistemin üstteki tarafına da kuşlarımız için su kabı yerleştirdik." dedi. 

Bu çalışmayı ilk etapta 90 bambaşka noktada gerçekleştirdiklerini oysa zamanla sayıyı artıracaklarını dile getiren Aslantaş, şöyle konuştu:

"Parklarda otomatik su kaplarımız şamandıra sistemiyle suyu kendisi alıyor. Su bittikçe kendiliğinden su dolduruyor. Yanına da kedi ve köpekler için mama kabı yerleştirdik. Her gün personelimiz sokak hayvanlarımızın mama ve su ihtiyacını yerine getirmek için bu noktalara geliyor. Kış aylarında cadde hayvanlarımız ihtiyaçlarını karşılama konusunda daha da fazla zorlanıyor. Bu noktalara yuvalarını da bırakıyoruz."

Aslantaş, sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, "Sokak hayvanlarımızın bize itimat olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bizler de sosyal belediye anlayışıyla bu hayvanlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda sağduyu olacağına inanıyoruz." diye konuştu. 

Bu hayvanların aşılarını, tedavilerini, kısırlaştırmalarını yaptıklarını anlatan Aslantaş, "Bu yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızdan bize olumlu dönüşler oluyor. İsteyen vatandaşlarımız da bu kaplara mama bırakabilirler. Sokak hayvanları için gelen şikayetlere personelimiz hemen müdahale ediyor. Bu hayvanlar geçici hayvan bakım evine alınarak orada gereken tedavileri yapılarak her tarafta alınan yere bırakılıyor. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz." biçiminde konuştu.

"İlk işimiz hayvanların mamasını ve suyunu gözden geçirmek"

Belediye personeli Yunus Asma da ekipte gönüllü yer aldığını, her gün cadde hayvanlarının bakımını, temizliğini yapıp, mama ve su ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

"Özellikle kış ayları olduğu için bakımı biraz tedirgin oluyor. Mama ve su bulmakta fazla zorlanıyorlar. Sabah uyandığımızda kahvaltı yapmadan ilk işimiz hayvanların mamasını ve suyunu kontrol etmek oluyor. Kış ayı geldi. Hayvanlar mama ve su bulmakta fazla zorlanıyor." diyen Asma, vatandaşlardan da hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması için duyarlılık beklediklerini aktardı. 

Hayvansever vatandaşlardan Gazi Bilge ise belediyenin sokak hayvanları için örnek bir egzersiz yaptığını anlatarak, hayvanların mama ve su ihtiyacını karşılayacak olan sistemi her tarafta gördüklerini kaydetti.

Bilge, "Allah razı olsun. Güzel bir egzersiz olmuş." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kedi-ve-kopeklerin-yogun-oldugu-yerlere-su-ve-mama-birakiyorlar.html