Peygamber (s.a.v.) Efendimiz’in haber verdiği kıyamet alametleri nelerdir? Hadis-i şerifte geçen kıyamet alametleri bu gün var mı, değil mudur? Osman Nuri Topbaş Hocaefendi açıklıyor.

PEYGAMBERİMİZİN HABER VERDİĞİ KIYAMET ALAMETLERİ

Abdullah bin Ömer radıyallâhu anh şöyle der:

Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem bize yönelerek şöyle buyurdu:

“Ey Muhâcirler cemaati! Beş şey vardır ama onlarla mübtelâ olduğunuzda, ben sizin o şeylere erişmenizden Allâh’a sığınırım. Onlar şunlardır:

Bir milletin içinde zinâ, fuhuş ortaya çıkıp nihayet o ahali bu suçu alenî olarak işlediğinde, mutlakâ içlerinde vebâ hastalığı ve onlardan önce yaşayan milletlerde görünmeyen başka hastalıklar yayılır. Ölçü ve tartıyı beceriksiz yapan her ahali, mutlakâ kıtlık, geçim sıkıntısı ve başlarındaki hükümdarların zulmü ile cezalandırılır. Mallarının zekâtını vermekten kaçınan her millet, mutlakâ yağmurdan mahrum bırakılır (kuraklıkla cezalandırılır) ve hayvanları olmasa onlara yağmur yağdırılmaz. Allâh’ın ahdini (emirlerini) ve Rasûl’ünün ahdini (yaptığı anlaşmaları ve Sünnet’ini) terk eden her milletin başına, Allah mutlakâ kendilerinden olmayan bir düşmanı musallat eder ve düşman, o milletin elindekilerin bir kısmını alır. İdarecileri Allâh’ın Kitâbı ile amel etmeyip, indirdiği hükümlerden işlerine geleni seçtikçe, Allah onların hesâbını kendi aralarında görür (fitne, fesat ve anarşi belâsına mâruz kalırlar).” (İbn-i Mâce, Fiten, 22; Hâkim, IV, 583/8623; Beyhakî, Şuab, III, 197) “Nefsimi kudret elinde tutan Allâh’a ant olsun, ahali üstüne öyle bir zaman gelecek fakat, kâtil neden öldürdüğünü, maktûl de niçin öldürüldüğünü bilemeyecek.” (Müslim, Fiten, 55)

Ashâb-ı kirâm:

“–Bu nasıl olur?” diye sorduklarında Allah Rasûlü sallâllâhu aleyhi ve sellem:

“–Bu, herc (fitne, hengâme ve başıboşluk)dir! Öldüren de ölen de ateştedir!” cevâbını verdiler. (Müslim, Fiten, 56)

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kiyamet-alametleri-bugun-var-mi-yok-mu.html