Kıyamet Suresi 25. ayeti ne anlatıyor? Kıyamet Suresi 25. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Kıyamet Suresi 25. Ayetinin Arapçası:

تَظُنُّ اَنْ يُفْعَلَ بِهَا فَاقِرَةٌۜ

Kıyamet Suresi 25. Ayetinin Meali (Anlamı):

Çünkü kendisine, bel kemiklerini kıracak belâlı ve dehşet bir şeyin yapılacağını anlayacak.

Kıyamet Suresi 25. Ayetinin Tefsiri:

Âhireti bırakıp dünyayı seçim eden, dini gerçekleri yalanlayıp kötülükler işleyen kâfirlerin ise, çektikleri acı ve pişmanlıktan yüzleri ekşiyip kararacak, sararıp solacak ve son derece mutsuz olacaklardır. Çünkü onlar, büyük bir nefret edilen şey içinde, “bellerini kıracak” bir belânın gelmesini beklemektedirler.

فَاقِرَةٌ  (fâkıre), bel kemiğini kırıp omiriliğe isabet eden, yani belleri kırıp parçalayan darbe demektir. Bundan hareketle mecazi olarak büyük belâ, kötülük ve felaketlere de “fâkıre” denilir. Bu kelimenin ayrıca “devenin burnu üzerine vurulan muhabere” mânası da vardır. Bunun izahında: “Devenin burnu üstüne, kemiğe kadar bir yırtmaç açılır. Oraya bir yular takılarak deve çekip götürülür” denilmektedir. Buna tarafından, “âhirette suçlunun, burnu üzerine açılan yarığa takılan yular ile hayvan gibi çekilip azaba götürüleceğine” işaret edilir.

Dolayısıyla hayat nimeti eldeyken kıymetini çakmak gerekiyor. Değilse bu böyle devam etmeyecek, ecel bir gün kapıyı çalacak:

Kıyamet Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Kıyamet Suresi 25. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kiyamet-suresi-25-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html