Suriyeli mülteciler, Ramazan Bayramı coşkusunu Türk Kızılayı’nın desteğiyle organize edilen “Şam Bayramı Karnavalı”nda yaşadı. Bayramın birinci günü Beykoz Korusu’nda düzenlenen etkinliğe 1200 Suriyeli mülteci katıldı. Gönüllerince bir gün geçiren Suriyeli mültecilere milli yemeklerinin yanı sıra çorba, ekmek, çay, kahve ve kek ikramları yapıldı. 

Suriyeli çocukların bayram haftasında eğlenmelerini sağlamak ve yaşamış oldukları travmaların bir nebze de olsa hafifletilmesi amaçlanan etkinlikte, Suriye-Türkiye folklor gösterileri, Musiki dinletisi, Çocuklar ve gençler için ödüllü yarışmalar düzenlendi. 

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan Suriyeli vatandaşların Türk geleneklerine uygun bir şekilde bayramlarını kutlamak istediklerini söyledi. Tan, “Savaşın yarattığı tramvayı kısa süreliğine de olsa unutturmaya çalıştık. Ülkemize geldiklerinden beri Türk Kızılayı olarak hep yanlarında olduk ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz.” 

Karnaval havasında geçen etkinlikte, Türkiye’ye sığınarak, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren mülteciler böylece moral buldu.