Kocaeli'de İzmit Belediyesi ve Çocuk Sinema Okulu işbirliği ile çocukların içindeki yaratıcılığı ve sanatçı kimliklerini ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen Çocuk Sinema Okulu’nun 2’nci döneminde seçmeler tamamlandı.KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi'nin meslek seçimlerini sinema sektöründen yapmak isteyen gençleri geleceğe hazırlamak için hayata geçirdiği Çocuk Sinema Okulu’nun ilk mezunları geçtiğimiz Kasım ayında muhteşem bir gala ile çektikleri filmleri izleyiciye sunmuştu.

Yoğun ilgi üzerine Çocuk Sinema Okulu’nda ikinci dönem başvuruları 22 Aralık – 7 Ocak tarihleri arasında yapıldı.

Birbirinden yetenekli çocukların katıldığı seçmelerde 56 asil 15 yedek öğrenci başarıları ile 2. dönem Çocuk Sinema Okulu öğrencisi olmaya hak kazandı.

EĞİTİMLER 4 AY SÜRECEK

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olan Çocuk Sinema Okulu’nun seçmeleri Belsa Plaza B Blok’ta Çocuk Sinema Okulu kurucusu Emre Turanlı, Mizah Yazarı/Senarist Gökhan Erkılıç, Oyuncu/Eğitmen Zafer Mandıralı, Sinem Mandıralı ve Deniz Özdemir gözetiminde gerçekleştirildi. Seçmelerde başarılı olan çocuklar 4 ay boyunca ücretsiz olarak kamera önü oyunculuğu, yönetmenlik, senaryo yazarlığı, montaj, kostüm tasarımı, kamera ve ışık eğitimleri alacak. Çocuklar 4 ay süren eğitimi kendi çektikleri filmin galası ile tamamlayacak.