Türkiye’nin en çok ziyaret edilen korunan alanı olan Kocaeli'deki Ormanya bayrama hazır.KOCAELİ (İGFA) - 3 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili süresince doğaseverleri ağırlayacak olan Ormanya, bayram hazırlıklarını tamamladı. Doğaseverlerin uğrak noktalarından biri olan ve üç günlük bayram tatili boyunca yoğunluğun beklendiği Ormanya’da, vatandaşların huzuru ve mutluluğu için tüm hazırlıklar yapıldı. Genel bakım ve onarım işlerinin yanı sıra hayvan bakımlarının da tamamladığı Ormanya bayrama hazır.

2 bin dönüm üzerine kurulu ormanlık alanda; hayvanlar ile içe içe olabileceğiniz Çocuk Hayvanat Bahçesi, Kızıl Geyik, Ceylan ve Karaca gibi yaban hayvanlarını doğal yaşam alanlarında özgürce görebileceğiniz Yaban Yaşam Alanı bulunuyor. Doğa Parkurları, kuşlar için özenle hazırlanan ve birçok kuşu gözlemleyip tanıyabileceğiniz Kuş Gözlem Alanı, oltasını alıp balık tutmak isteyen ziyaretçiler için Sportif Olta Balıkçılığı, bayram tatilini doğada geçirmek istenler için Kamp Alanı ve Mesire Alanı ile birlikte Ormanya bu bayramda ziyaretçilerini bekliyor.

ORMANKÖY BAYRAMDA GÖRSEL ŞÖLEN SUNACAK

Hizmete girdiği günden bu yana ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölümlerden biri olan OrmanKöy’de bayram öncesi revizyon çalışmaları yapıldı. Baharın gelmesiyle birlikte şenlenen OrmanKöy, üç gün sürecek Ramazan Bayramı boyunca doğaseverlere görsel bir şölen sunacak.

Bayram boyunca hizmet verecek olan Ormanya; doğayla baş başa olmak isteyen tüm doğaseverler için bayram sürecinde bayramın birinci günü 12.00-19.00, ikinci ve üçüncü günlerde ise 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak.