Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Anneler Günü dolayısıyla şehit annesi Safigül hanımı ziyaret ederek hayır duasını aldı.KOCAELİ (İGFA) - Şehit ailelerini sık sık ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, her yıl olduğu gibi bu yılda Anneler Günü dolayısıyla şehit annesini yalnız bırakmadı. Bu kapsamda Başkan Büyükakın, 1996 yılında Tunceli’de bir operasyon sırasında şehit düşen Jandarma er Ayhan Akçin’in Alikahya’da ikamet eden ailesini eşi Figen Büyükakın ile birlikte ziyaret etti.

iyarette, şehit babasının oğlunun şehit düşmesinden 1 yıl sonra vefat ettiğini öğrenen Başkan Büyükakın, anne Safigül hanım ile görüşerek, ailenin acısını paylaştı. Tüm aile üyeleri ile yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, Safigül Akçin’in Anneler Günü’nü tebrik etti ve kendisine günün anlamına binaen hediye takdim etti.

Anneler Günü sebebiyle yapılan ziyarette şehit ailesinin acısını paylaşan Başkan Büyükakın, “Onlar vatanları için şehit oldu. Bugün biz eğer rahat bir şekilde yaşayabiliyorsak, bunu kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz. Allah, vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize rahmet eylesin. Annemiz Safigül hanımı bu anlamlı günde ziyaret ettik ve hayır duasını aldık” dedi.