Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Darıca Balyanoz Eğitim Tesisinde misafir ettiği depremzede kadınlar için çeşitli atölyeler düzenlediKOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Darıca Balyanoz Eğitim Tesisinde misafir ettiği depremzede kadınlar için etkinlik düzenledi. Kaybettiklerine rağmen yarınları yeniden inşa etme gücü her zaman olan kadınları bu anlamlı günde unutmayan Büyükşehir, düzenlediği atölyelerle depremden etkilenen kadınların bu zorlu günleri biraz da olsa unutmasını sağladı.

Atölyelerde kadınlara, Kocaeli Bilim Merkezi eğitmenleri teraryum ve doğal krem yapmayı öğretti.

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan 2 büyük depremin ardından kapılarını depremzedelere açan Büyükşehir, düzenlediği etkinliklerle de afetzedelerin her zaman yanında olduğunu hissettiriyor. Bu çerçevede Büyükşehir, Darıca Balyanoz Eğitim Tesisinde ağırladığı kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel bir atölye düzenledi. İlk olarak teraryum atölyesine katılan kadınlar bitkilerin benzersiz dünyalarıyla tanıştı. Gerekli tüm malzemelerin bulunduğu atölye etkinliğinde kadınlar kendi teraryumlarını yaptı. Depremzede kadınların mutluluğu görülmeye değerdi.

DOĞAL KREM YAPTILAR

Teraryum atölyesinden sonra doğal krem yapımına geçen kadınlar eğitmenlerden malzemeleri nasıl kullanacaklarını dikkatli bir şekilde dinledi. Krem yapım aşamalarını öğrenen kadınlar büyük bir istekle doğal krem yapmaya başladı. Eğitmenlerin tek tek ilgilendiği kadınların gün sonunda kendi yaptıkları doğal kremleri oldu. Üreten ve her şeye rağmen ayakta kalan kadınlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de düzenledikleri etkinlikten dolayı teşekkür etti.