8 yıl boyunca yapılan araştırmalar sonucunda cilt kanserine neden olabilecek etkiler ortaya çıkarıldı. İngiliz bilim insanlarının yaptığı araştırmalarda cilt tipleri, benler ve çiller hakkında bilgiler toplandı. Ve araştırmalar sonucunda cilt kanserine yakalanma riskinin vücuttaki ben sayısının fazla olmasıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Özellikle sağ kolunda 7'den fazla ben olanların cilt kansere yakalanma riski, bütün vücudunda 50'den fazla ben olanlardan dokuz kat fazla. Sağ kolunda 11'den fazla ben olanlarda ise cilt kanseri görülme olasılığı, vücudunda toplam 100 ben olanlardan daha yüksek .Londra'daki King's College'dan bilim insanlarının, ikiz olan 3 bin kadını sekiz yıl boyunca izleyerek yaptığı araştırma, daha sonra melanom olan 400 kişilik karma bir denek grubu üzerinde tekrarlandı.

Araştırmayı kaleme alan Simone Ribero, bu yöntemle aile doktorlarının kanser riskini kolayca tespit edebileceğini vurguladı. İngiltere'deki Kanser Araştırmaları Vakfı'ndan Dr. Claire Knight ise bulguların yararlı olduğunu, ancak melanom hastaları arasında, hastalığı mevcut benlerin anomali göstermesinden kaynaklanan kişilerin sayısının yarıdan az olduğu belirtti. Dr.Knight, benlerin sayısından çok bunlarda değişiklik olup olmadığının izlenmesinin önemine dikkat çekti. Knight melanomun vücudun her yerinde çıkabileceğini, erkeklerde daha çok gövdede, kadınlarda ise en fazla bacaklarda görüldüğünü bildirdi.

Kimyasal maddeler, ultraviyole ışınları ve sigara tüketimi gibi etkenlerin cilt kanserine neden olduğu sanılıyor. Cilde rengini veren melanosit hücrelerinde görülen melanom, cilt kanserine bağlı ölümlerin yaklaşık yüzde 75'ine yol açıyor. Tehlikeli kanser türlerinden biri olarak gösterilen "melanom"da erken tanının büyük önem taşıdığı bildirildi.