Konya’nın Karapınar ilçesindeki tarihi caminin deposunda, İkinci Selim’in vakfiyesi 10 Kur’an-ı Kerim cüzü ortaya çıkarıldı.

Konya'nın Karapınar ilçesinde bütün 450 yıllık geçmişi yer alan el yazması Kuran-ı Kerim, bölgedeki tarihi caminin deposunda asırlar sonradan farkedildi, Osmanlı padişahı 2. Selim'in hediyesi olarak gönderildiği ise iç kapağındaki yazı ile ortaya çıktı.

Caminin deposunda temizlik yapıldığı sırada ortaya çıkan toplam 10 cüzlük Kuran-ı Kerim, yetkililere büyük bir coşku yaşattı. 30 cüzden oluşan Kuran-ı Kerim’in yer alan nüshaları ise sadece 10 cüzden oluşuyor.

SULTAN 2. SELİM HAN’IN KARAPINAR ŞEHRİNE HEDİYESİ

İç kapağında talik hattıyla yazılı olan, ‘Vakfu’l-merhum es-Sultan Selim Han, Medine-i Karapınar’ (Sultan Selim Han’ın Karapınar şehrine vakfıdır) ibaresi ise 450 senedir bir depoda unutulmuş olan gerçeği ortaya koymakta.

Hattatının ve yazılış tarihinin kesin olmadığı bu nüshalar ise takribi 1500 senelerine tekabül ediyor.

İLK CÜZÜ FATİHA SURESİ İLE BAŞLIYOR

Karapınar Müftüsü Yunus Okumuş, cüzlere yeni ulaştıklarını ifade ederek, “Yeni ulaştık, yakın zamana dek bilinmiyordu. Tam bir Kuran-ı Kerim diyemiyoruz. İlk cüzü Fatiha suresi ile başlayan cüzü, kıymetli kısmı da bu. Çok güzel, sülüs hattıyla yazılı. Camide sergileyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/konyadaki-tarihi-camide-450-yillik-el-yazmasi-kuran-i-kerim-bulundu.html