Bu yıl 4. kez düzenlenen İftarda, iki kardeş belediye ve iki dost ülke kardeşlik ilişkilerinin artarak devam etmesi dileklerini ifade ettiler. İftara, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, T.C Prizren Başkonsolosu, Selen Evcit, Kosova Meclisi Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Milletvekilleri Müferra Şinik ve Emilia Recebi, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Saim Bağcı Kosova Prizrenliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülen Aksu Türker, Prizren ve Beykoz belediyeleri meclis üyeleri ve 1000’i aşkın davetli katıldı. 

Gece Balkan Türk Müziği Derneğinin tasavvuf müziği konseriyle başladı. Hazır bulunan yaklaşık bin davetliyi selamlayan Kosova Prizrenliler Derneği Başkanı Gülen Aksu Türker,konuşmasının başında dernek kuruluş amacının Türkiye-Kosova dostluk ilişkilerine katkıda bulunmak olduğunu söylerken 4 yıldan bu yana Prizren’in kardeş belediyesi Beykoz Belediyesi ile de bu yönde bu ve buna benzer etkinliklerle katkıda bulunulduğuna işaret etti. Beykoz Belediyesi’nden 9 kişilik heyetin Kosova’da bulunduğunu belirten Türker, “Bilin ki bu toprakları terk etmiş olsak ta aklımız ve gönlümüz hep burada. Bu kardeşliğin Kosova’yı her alanda sarıp sarmalaması için çabalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Beykoz Belediyesi ile birlikte Kosova’da çok farklı faaliyetler hazırlamaktayız.” dedi. 

Kosova ve Türkiye halklarının tarihte birlikte yaşadığı dönemleri olduğuna ve iki dost ülke olarak ortak kaderi paylaştığına kan kardeşi” olduğuna işaret eden Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, ”Biz büyük bir medeniyetin parçasıyız. Türkiye devleti, asırlardır her şeye rağmen dimdik ayakta durmayı başaran Kosova Halkının her zaman yanında olacaktır” dedi.