Sağlık Durumu Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, “Haziran itibarıyla sayıların 1000’in altına düşeceğini düşünüyorum. Yani haziran sonundan itibaren daha da rahatlayacağız.” dedi.

Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım İdari Sorumlusu da olan Turan, Türkiye’de birincil Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020’den bugüne değin oldukça yoğun bir süreç geçirildiğine dikkati çekti.

Özellikle son bir aydır olgu sayılarında anlamlı bir düşüş yaşandığını, hastaneye, yoğun bakıma ihtiyacın değil denecek değin azaldığını anlatan Turan, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Koronavirüs Bilim Kurulunca kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılmasıyla ilgili kararını açıkladığını hatırlattı.

“MASKE KARARINDA İKİ ÖNEMLİ NEDEN ETKİLİ OLDU”

Prof. Dr. Turan, maske kararında etkili olan nedenlere ilişkin, “Birinci kayda değer parametre; vaka sayılarındaki azalmaydı, yani hastalığın toplumdaki yaygınlığı azaldı. İkinci niçin; Omicron varyantının rahatsızlık şiddetinin oldukça düşük olması, hastaneye ve yoğun bakıma yatış oranlarını artırmaması. Bu iki önemli nedenden dolayı maske kullanımıyla ilgili kararları aldık.” bilgisini paylaştı.

Kesintisiz bireysel tedbirlere dikkat edilmesinin önemine de aksan yapan Turan, Kovid-19 semptomları bulunan, hastalıkla ilgili belirsizlik duyan kişilere maske takmaları tavsiyesinde bulundu.

“HAZİRAN SONUNDAN İTİBAREN DAHA DA RAHATLAYACAĞIZ”

Sağlık Durumu kuruluşları ve toplu ulaşımda maske kullanım zorunluluğunun olgu sayıları 1000’in altına düşene değin devam edeceğini vurgulayan Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Olgu sayısı 1000’in altına indiğinde, hastalığın toplumdaki yaygınlığı adamakıllı azaldığında pek fazla alandan da maske kalkacak gibi görünmekte. Şu lahza mayıs ayına yaklaşıyoruz ve vaka sayıları 2 binlere kadar indi. Haziran itibarıyla sayıların 1000’in altına düşeceğini düşünüyorum. Yani haziran sonundan itibaren daha da rahatlayacağız gibi duruyor.”

Kaynak: AA

İslam ve İhsan

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kovid-19-gunluk-vaka-sayilarinin-haziranda-1000in-altina-dusmesi-bekleniyor.html