Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy vb. ikâmetgâh yerlerinde bir şubede 5 çocuk için başlıca sınıflarının açılmasına yönelik yeni düzenleme yaptıklarını bildirdi.

Ulusal Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılmış açıklamaya tarafından, okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasına bölge Bakanlık, salgın sürecine ilişkin aktüel gelişmeler doğrultusunda nüfusun az ve düzensiz olduğu mesken yerlerinde, okul öncesinde eğitim-öğretim sürecinin sürekli devam edebilmesi için bir şubede bulunması gereken en düşük öğrenci sayısını bitmiş belirledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıda, Kovid-19 salgın sürecinde mektep öncesi eğitimde fırsat eşitliğini karşılamak için nüfusu eksik ve dağınık olan köy ve benzeri ikâmetgâh yerlerinde başlıca sınıfı açılabilmesi için zorunlu olan öğrenci sayısının 10’dan 5’e düşürüldüğü kaydedildi. Böylece bu bölgelerde, en düşük 5 çocuk bulunması halinde bir grup oluşturularak asıl sınıfı açılabilecek.

“ŞUBAT AYINA KADAR 10 BİN YENİ BAŞLICA SINIFINI HAZIR ÜLKÜ GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Milli Eğitim Bakanı Özer, okul öncesinden özel eğitime, birincil ve ortaöğretimden yükseköğrenime değin eğitimin her kademesinde kayda değer yatırımlar yapıldığını, böylelikle toplumun her kesiminin tüm kademelerde eğitime erişiminin artırıldığını belirtti.

40 bin yeni başlıca sınıfı hedefi dahilinde, ikinci döneme 5 bin ana sınıfı yapımının yetiştirilmesini planladıklarını aktaran Özer, şunları kaydetti:

“Yaklaşık bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni belli başlı sınıfını açtık. Bu esas sınıflarında 79 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Bu Nedenle 5 yaş grubunda takriben yüzde 78 olan okullaşma oranını, yaklaşık yüzde 84’e çıkardık. Kısa sürede geldiğimiz bu nokta, hedefimizi güncellememiz gerektiğine işaret etti. Yeni amaç olarak şubat ayına dek 10 bin yeni esas sınıfını hazırlanmış işik halkasi getirmeyi planlıyoruz.

Yaptığımız yeni düzenleme ile köy ve güya mesken yerlerindeki öğrencilerin okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştırmak için kayda değer bir adım daha attık. Bundan Böyle köylerde belli başlı sınıfı açılması için 10 çocuk bulunması şartı aranmayacak. 5 çocuk için başlıca sınıfları açılabilecek. Belli Başli sınıfı ve çocuk yuvası sayısını artırarak, tüm çocuklarımızın mektep öncesinde eğitime rahatça ulaşabilmesi en büyük önceliğimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor.”

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/koylerde-5-cocuk-icin-ana-sinifi-acilabilecek.html