Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, iki doz BioNTech ve Sinovac aşısı olmuş, son 72 saatte PCR testi negatif çıkanların Kudüs turlarına katılabileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Başkanlık olarak vatandaşlara içten ve sahih aydınlatmak amacıyla 2015 yılından bu yana Kudüs turlarını düzenlediklerini fakat Kovid-19 salgını nedeniyle bir buçuk senedir turları yapamadıklarını anımsattı.

Müslümanların Mekke, Medine ve Kudüs'e gitme hasretinin olduğunu vurgulayan Bircan, "İlgili devlet, Kudüs ziyaretlerini pandemi şartları çerçevesinde açtı. Biz de bundan hareketle derhal bir pozisyon alarak Kudüs turlarını başlatmaya karar verdik." dedi.

Tura katılanlara üç gece dört gündüz konaklama, üç öğün de yemek yeme imkanı sağlayacağını gösteren Bircan, "İstanbul'dan Kudüs'e yapılan yolculuklarda iç transferler ücretsiz olacak. Bunun yanına daha önce Kudüs'e gitmiş ve Kudüs tarihi hakkında data sahibi olan bilirkişi rehberlerimiz öncülüğünde hizmet verilecek." diye konuştu.

Kudüs turlarının yalnızca bir gezi olmadığını aynı zamanda din hizmeti olduğunu ifade eden Bircan, "Vatandaşlarımıza idareli ve olağan tur seçenekleri sunduk. Vatandaşlarımız bütçesine uygun turu seçecek ve Kudüs ziyaretini gerçekleştirecek. Tura katılacaklara Kudüs'le ilgili yüz yüze ve çevrim içi eğitimler verilecek. Eğitimlerde Kudüs tarihi, Mescid-i Aksa'nın şu anki durumu gibi konular işlenecek." ifadesini kullandı.

Kudüs turlarının salgın tedbirleri içinde gerçekleştirileceğini aktaran Bircan, "İki doz BioNTech ve Sinovac aşısı olmuş ve son 72 saatte PCR testi olumsuz çıkanlar Kudüs turlarına katılabilecek. Kudüs'teki havalimanında da bitmiş PCR testi verilecek." açıklamasında bulundu.

Tura katılanlara Kudüs ve Mescid-i Aksa rehber kitapçığının verileceğini kaydeden Bircan, "Tura katılacak vatandaşlara maske ve dezenfektan gibi ürünlerden oluşan hijyen seti verilecek. Keza, seccade, Kur'an-ı Kerim gibi hediyelerimiz olacak. Tarihi mekanları ziyaret etmede herhangi bir kısıtlama olmayacak. Sadece sosyal uzaklık kurallarına dikkatli olmak yeterli olacak. Herhangi bir güvenlik endişesi değil. Devletimiz ve Başkanlığımız güvencesinde turlar yapılacak inşallah." dedi.

Kaynak: Diyanet Haber
Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kudus-turlarinda-iki-doz-asi-ve-pcr-testi-sarti-aranacak.html