Diyanet’deri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, 2021 yılında 11 bin 773 kişinin eğitimini tamamlayarak, hafızlık belgesini almaya yargı kazandığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, gündüz ve yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitiminin yıl her tarafında devam ettiğini belirtti.

 

Öğrencilerin hafız olma süresinin kapasiteye göre değiştirme gösterdiğini bildiren Dinç, “77 bin 190 öğrencimiz hafızlık eğitimini sürdürüyor. Hafızlık eğitiminin bir programı var. Bu program bir sene hazırlık, iki sene da hafızlık süreci olmak üzere takriben üç yılı kapsayan bir dönemden oluşuyor.” dedi.

Dinç, 9 bin çocuğun ayrıca okuluna devam ettiğini ayrıca de Kur'an kurslarında eğitim aldığını ifade eden Sağlıklı, eğitimlerin aynı zamanda hafız olan hocalar göre verildiğini dile getirdi.

Yeni yılın hafızlık saptama sınavlarının 10 Ocak itibariyle başladığını duyuran Sağlıklı, “2021 yılında 11 bin 773 kardeşimiz hafızlığını tamamlayarak belgesi almaya yargı kazandı.” ifadelerini kullandı.

Hafız olma noktasında önemli bir talep olduğunu aktaran Dinç, “Hafız olmasını istediğimiz çocuğumuzun alaka, alaka ve motivasyonu fazla kayda değer. Çocukların hafızlık yapıp yapamayacağına hafızlık tespit komisyonlarımız karar veriyor.” diye konuştu.

Kur’an kurslarına yoğun bir teveccüh olduğunu vurgulayan Sağlıklı, “Kovid-19 salgını öncesinde bu yaş grubu öğrencilerimiz 200 bine yaklaşmıştı. Salgın sebebiyle eğitimler kesintiye uğradı. Yüz yüze eğitim tekrar başladığında geldiğimiz nokta itibarıyla 137 bin öğrencimiz var.” bilgisini paylaştı.

“4-6 YAŞ GRUBU KUR'AN KURSLARI, DEĞERLER EĞİTİMİNİN İŞLENDİĞİ PROGRAMLARI BARINDIRIYOR”

4-6 yaş grubu Kur’lahza kurslarında Kur’an eğitiminin verilmediğini vurgulayan Dinç, “4-6 yaş grubu Kur'an kursları daha çok değerler eğitiminin işlendiği programları içinde barındırıyor. Allah, peygamber, doğa, insan ve vatan sevgisi ile Kur’an’ı Kerim'in harflerini tanınma gibi eğitimler veriliyor. Biz bu yaştaki çocuklara Kur'lahza ezberletilmesini pedagojik açıdan doğru bulmuyoruz. Çocuk, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarından daha sonra yaz Kur’an kurslarına da gidiyor. Öğrenci, ilkokul 4'üncü sınıftan sonradan eğer hafız olmak istiyorsa anne baba bunu onaylıyorsa ve hocalar da bunu uygun görüyorsa hafızlık eğitimine başlayabiliyor.” değerlendirmesinde bulunudu.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/kuran-kurslarinda-gecen-yil-11-bin-773-kisi-hafizlik-belgesi-aldi.html