Meâric Suresi 27. ayeti ne anlatıyor? Meâric Suresi 27. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Meâric Suresi 27. Ayetinin Arapçası:

وَالَّذ۪ينَ هُمْ مِنْ عَذَابِ رَبِّهِمْ مُشْفِقُونَۚ

Meâric Suresi 27. Ayetinin Meali (Anlamı):

Onlar, Rablerinin azabından çok korkar, tir tir titrerler.

Meâric Suresi 27. Ayetinin Tefsiri:

Bu sıfat, mümin ruhun karakteristik özelliklerine ilişkin temel bir çizgi çizmektedir. Çünkü hesaplaşma ve karşılık görme gününe itimat etmek, bununla ilgili uyarıları onaylamak imanın bir boyutunu oluşturur. Âhirette hesaplaşmanın olacağına ilişkin uyarıyı doğrulayan birinin elinde bulunup hayatı, değerleri, amelleri ve olayları ölçen terazi, onu yalanlayan veya bu konuda şüphesi bulunan birinin elinde bulunup hayatı, değerleri, amelleri ve olayları ölçen teraziden farklıdır. Onlar, Rablerinin azabından çok korkarlar. Çünkü bu azabın başlarına gelmeyeceğinden muhakkak olmaları muhtemel değildir. Bu duygu, din gününü yalnızca doğrulamanın ötesinde bir derecedir. Bu noktada sürekli olarak kalbin bir lahza için kayıp azabı hak edeceği endişesiyle Allah’ın koruması umudu birlikte bulunur. Allah katında seçkin bir yere sahip yer alan, Allah’ın kendisini seçip gözettiğini haberdar olan Peygamber Efendimiz aralıksız Allah’ın azabından sakınır, her zaman azaba çarpılma endişesini taşırdı. Allah’ın lütfu ve merhameti olmadıkça amellerinin kendisini koruyamayacağını, cennete girmesine niçin olamayacağını beyân ederdi. Şöyle buyururdu:

“Hiç kimseyi ameli cennete girdirmez.”

Seni de mi ey Allah'ın elçisi? diye sorulduğunda:

“Evet beni de. Oysa Rabbinin rahmeti ile beni kuşatması baştan sona cennete girebilirim” cevabını verirdi. (Buhârî, Merdâ 19)

Mü’minlerin en kayda değer şiarı son derece iffetli olmalarıdır:

Meâric Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Meâric Suresi 27. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mearic-suresi-27-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html