Meâric Suresi 41. ayeti ne anlatıyor? Meâric Suresi 41. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Meâric Suresi 41. Ayetinin Arapçası:

عَلٰٓى اَنْ نُبَدِّلَ خَيْرًا مِنْهُمْۙ وَمَا نَحْنُ بِمَسْبُوق۪ينَ

Meâric Suresi 41. Ayetinin Meali (Anlamı):

Onları yok edip yerlerine Allah’a inanıp kulluk yapacak daha hayırlı halk müziği getirmeye de. Hiçbir zorlama bizi dilediğimizi yapmaktan engelleyemez!

Meâric Suresi 41. Ayetinin Tefsiri:

“Doğular ve bâtılar” tabiri, güneşin, senenin her günü diğer bir açıdan ve yeryüzünde öbür kısımlarda doğup battığını ifade eder. Bu yüzden doğu ve batı tek olmayıp, birçok doğu ve batı vardır. Allah Teâlâ “Doğuların Rabbi ve bâtıların Rabbi” diyerek kendi üzerine yemin etmektedir. Tüm doğuların ve bâtıların Rabbi O olduğuna tarafından, bütün yeryüzü O’nun kudret ve hâkimiyeti altındadır. Hiç kimsenin O’ndan kurtulma imkânı yoktur. O ne süre istese, kâfirleri helak eder ve yerlerine onlardan daha iyilerini yani emirlerini tutup yasaklarından kaçınacak sâlih kimseleri getirmeye kadirdir. Hiçbir kuvvet buna engel olamaz. Allah Teâlâ, insanları öldükten daha sonra dirilttiğinde onları dünyadaki yaratılışlarından daha sağlam olarak, ebedî hayata kullanışlı olabilecek şekilde yaratmaya da kadirdir. O’nun, insanları istediği gibi baştan yaratıp diriltmesine de kimse karşı duramaz. Bu yüzdendir ancak sura üflenmesiyle birlikte Allah Teâlâ’nın “Koşun!” emrini duyan tüm insanlarla birlikte o kâfirler de:

Meâric Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Meâric Suresi 41. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mearic-suresi-41-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html