Meâric Suresi 43. ayeti ne anlatıyor? Meâric Suresi 43. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Meâric Suresi 43. Ayetinin Arapçası:

يَوْمَ يَخْرُجُونَ مِنَ الْاَجْدَاثِ سِرَاعًا كَاَنَّهُمْ اِلٰى نُصُبٍ يُوفِضُونَۙ

Meâric Suresi 43. Ayetinin Meali (Anlamı):

O gün kabirlerinden hızla çıkarlar; sanki belli bir hedefe ulaşmak istercesine koşarlar.

Meâric Suresi 43. Ayetinin Tefsiri:

Kabirlerden çıkanların kendine dürüst koştukları نُصُبٌ (nusub) iki mânaya gelir:

Birincisi; bundan hedef puttur. Müşrikler dünyada putlarına nasıl koşarak gidiyorlardı ise, o gün hesap meydanına da o kadar çabucak getirileceklerdir.

İkincisi; yarış yapan koşucular, nasıl dikilmiş nişanları niyet alarak birbirleriyle yarışarak koşarlarsa, bunlar da hesap yerine öylece çabucak koşacaklardır.

Fakat dünyadaki Allah Resûlü (s.a.s.) ve mü’minlerle alay ettikleri zaman ama şımarıklık, neş’e ve sevinçleri olmayacaktır. Tersine nefret ve kederden gözleri yere düşmüş, tepeden tırnağa kendilerini kaplayan zilletle kibirleri kırılmış, onurları yerle bir olmuş, utançlarından başlarını kaldıracak halleri kalmamış bir halde olacaklardır. Allah bizleri böyle feci âkıbetten muhafaza buyursun! Amin!

Allah Teâlâ’nın geleceğe ait görülecek işleri değiştirecek, istediğini istediği şekilde yapacak kudretini haber verip büyük bir tehditle son bulan Meâric sûresini, bu kudreti mazîde görülmüş bir örnekle izah ederek benzer davayı dile getiren Nûh sûresi peşine düşüp takip edecektir.

Meâric Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Meâric Suresi 43. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mearic-suresi-43-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html