Lüleburgaz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ayrıca Kovid-19'la mücadeleye keza ülke ekonomisine katkı maddesi sunuyor ayrıca de data ve becerilerini arttırıyor.

622 öğrencisi bulunan okulun kimya teknolojisi alanında eğitim görebilen öğrenciler, öğrendikleri teorik bilgileri laboratuvarlarda uygulamaya dönüştürüyor.

Salgının ilk döneminde öğretmenleri Senar Nas gözetiminde ufak çapta hijyen malzemesi üretimine başlayan öğrenciler, salgının yayılmasının arkasından taleplerin çoğalmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Okulda takriben 2 yılda 60 ton dezenfektan, sıvı sabun, kolonya, çamaşır suyu, yüzey temizleyici, el dezenfektanı, etraf dezenfektanı üreten öğrenciler, Kırklareli ve Edirne'deki okulların ve bazı millet kurumlarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

Okulun yılda 543 bin lira gelir elde etmesini karşılayan öğrenciler, bir yandan da teorik bilgilerini artıyor.

"Öğrencilerimiz mezun olduklarında daha basit meslek bulabilecek"

​​​​​​​İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Âlem Erdem, salgın sürecinde Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile laboratuvar oluşturduklarını söyledi.

Ürettikleri hijyen malzemelerinin Edirne ve Kırklareli'ndeki okullar ile kurumlara gönderildiğini açıklayan Erdem, "Bu çerçevedeki ürünlerimizde akışkan sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, el dezenfektanı, ortam dezenfektanı toplamda bugüne dek 60 ton üretim yaptık. Iş liselerinin pandemi dönemindeki önemi arttı ve üreten mektep modeli ile öne çıktılar. Okullarımızın temizleme malzemesi ihtiyacı karşılandı, öğrencilerimiz üretime katkı maddesi sağladı. Üretim tecrübesi kazanan öğrencilerimiz mezun olduklarında daha basit iş bulabilecek." diye konuştu.

Erdem, toplumun iş liselerine bakışının salgın döneminde değiştiğini söyleyerek, bu liselerin tercih edilmeye başladığını açıklama etti.

Öğrencilerden Elif Ecem ise Kovid-19 sürecinde okulunun önemini bir kez daha anladığını vurgulayarak, "Bunun yanı sıra çevre okullarımız ulus kuruluşlarına da ürettiğimiz ürünleri veriyoruz. Bu işi yapmaktan kibir ve sevinç duyuyoruz." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/meslek-liselilerden-kovid-19la-mucadeleye-ve-ekonomiye-katki.html