1993 yılında Teşvikiye'de başladığı yolculuğa klasik lezzetleri ve yeni dekorasyonu ile“Zanzibar Restaurant - Cafe - Bar” olarak Zorlu Center Köprü Katında hizmet vermeye başladı. 
Lezzet tutkunlarının buluşma yeri olan Zanzibar, müdavimlerinin vazgeçemedikleri tatları müşterisi ile buluşturuyor. Eşsiz tatların ve her damak tadına uygun farklı seçeneklerin yer aldığı menü, Zanzibar’ın kurucusu Semih Tortamış ve eşi Güniz Tortamış’ın özenle seçtikleri lezzetlerden oluşuyor.

İntegral hamurundan yapılan çıtır-kıtır, keçi peynirli brulee salata, özel olarak üretilen taş değirmen unundan üretilen ince hamurdan yapılan leziz pizzalar, tamamı ev yapımı ve farklı soslarla bezenmiş makarnalar ile tatlılarda dondurmalı profiterol, elmalı tarte tatin, armutlu creme brulee Zanzibar’ın oldukça geniş ve özenle hazırlanmış Akdeniz esintili menüsündeki lezzetlerinden birkaçı. Ünlü İtalyan şef Riccardo Scaioli’nin de tecrübesi ve bilgisiyle menüye katkı sağladığı Zanzibar, keyifli sohbetlerin leziz yemeklerle buluştuğu mekan olarak müşterilerini ağırlamakta.

Mekana özel tasarlanan mimari tasarımı ile hizmete giren Zanzibar’ın dekorasyonu, zamansız mekanların yaratıcısı mimar Aloş Çavdar’a ait. Siyah ve beyazın asaletini zebra desenlerle tamamlayan mimar Aloş Çavdar mekanın tasarım anlayışını, kendine özgü karakterini şık ancak bir o kadar da sıcak bir atmosfer yaratan detaylarla ortaya koymuş.
Zorlu Center Köprü Katında yer alan Zanzibar oldukça geniş bir alana sahip. Oturmalı iç mekan ve açık alanı ile müşterilerine hizmet veren Zanzibar, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi fuayesine bakan özel alanı ile de gösteri öncesi veya sonrası sanatseverlerin dostlarıyla buluşacakları bir ortam sunuyor.

Zanzibar’da yaz dönemi boyunca açık alanda yer alan bar kısmında haftanın belirli günlerinde çeşitli canlı müzik dinletileri ve DJ performanslar düzenlenecek. 

Zorlu Center Köprü Katında hizmet veren Zanzibar Restaurant-Cafe-Bar, her gün 11.00– 24.00 saatleri arasında lezzet tutkunu müdavimlerini ağırlamakta. Zanzibar markası, Zorlu Center içinde yer alan Zanzibar’a ilave olarak Zanzi Kitchen adıyla Göktürk’te ve Cafe Zanzibar olarak Caddebostan’da hizmet vermekte.