Bodrum, Marmaris, Datça ve Ula gibi harika bölgeleriyle tercih edilen Muğla, yeşil ve mavinin iç içe geçtiği doğası, antik uygarlıklardan kalan hazineleri ile harika bir tatil sunuyor. Bununla birlikte, Muğla tatilinde yapılacak birçok seçeneğin yer alması, kararsız bırakabiliyor. Muğla tatil rotaları oluşturmak bu nedenle zor olabilir. Muğla’da yapılacak şeylere bakıldığında, birbirinden güzel alternatifler var.

Muğla merkezi ve Ula

Muğla tatiline adım atarken, şehrin merkezi olan Menteşe ve hemen yanı başındaki Ula, görülmesi gereken ilk yerlerden. Muğla merkezi, yüksek rakımlı bir bölgede kurulmuş bir şehir ve birçok güzellik barındırıyor, bununla birlikte merkez denize yakın bir konumda değil. Muğla’dan, Gökova körfezine doğru ilerlendiğinde, Ula’ya bağlı olan Akyaka en popüler tatil rotalarından biri. Eşsiz mimariye sahip evleri, kamp ve mesire alanları ve harika plajı ile ön plana çıkan Akyaka, Muğla’nın görülmesi gereken köşeleri arasında.

Marmaris

Ege’nin en özel köşelerinden biri olan Marmaris, denizle doğanın iç içe geçtiği bir bölge. Güzel anlamına gelen Mare sözcüğü ile deniz anlamına gelen Maris sözcüklerinin birleşimi olan Marmaris, yaz aylarında en çok turist çeken Muğla ilçelerinden biri. Marmaris’te yapılacak şeylere gelindiğinde, günlük tekne turları ilk sırada yer alıyor. Sabah 9 ile akşam 6 arasında, birçok eşsiz koyu ziyaret etme fırsatı sunan tekne turlarında, ahşap gulet teknelerle, motoryatlarla ailece ya da arkadaşlarla güzel bir gün geçirmek mümkün. Yemekli ve müzikli olan tekne turları, harika bir gün sunuyor. Marmaris’te denize girmek için, Selimiye en çok tercih edilen yerlerden biri.

Bodrum

Türkiye’nin turizm merkezlerinden Bodrum, Muğla tatil rotaları içinde çok önemli bir durak. Renkli ortamı ile ön plana çıkan Bodrum, bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Kafe ve restoranları, her an kalabalık olan sokakları ile Bodrum, görülmesi gereken adresler arasında. Halikarnas ve Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi ve Yeldeğirmenleri, Bodrum tatilinde öne çıkanlardan. Merkezi çok kalabalık olan Bodrum’un mahalleleri de harika bir ortama sahip. Turgutreis, Yalıkavak, Türkbükü gibi bölgeler hem harika plajları hem de beach club partileri ile bilinen yerlerden.

Fethiye

Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri olan Fethiye, bir tatilden beklenen her şeyi sunuyor. Ölüdeniz gibi, dünyaca ünlü bir plajı barındırması ile öne çıkan Fethiye, aynı zamanda aktivite anlamında da geniş olanaklara sahip. Babadağ’ın 2000 metre rakımlı pistinden yamaç paraşütü yapmanın mümkün olduğu Fethiye’de, dileyenler Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi doğa mucizelerini görebilir. Tarihle iç içe geçmiş bir bölge olan Kayaköy de, Fethiye’de görülmesi gereken yerler içinde yer alıyor.

Muğla’da villa tatili

Muğla’nın her biri cennet olan ilçelerinde iyi bir tatil için, kiralık villa en popüler seçenek. Güvenilir villa kiralama siteleri üzerinden rezerve edilebilen tatil villaları, tatil için en ideal deneyimi sunuyor. En iyi villa kiralama sitesi seçeneklerinde yer alan ucuz kiralık villa ilanlarında günlük ve haftalık yazlık villalar, harika bir tatil için ön plana çıkıyor. Tatil için denize sıfır, havuzlu ve jakuzili lüks villalar, bahçeli ve doğa içinde formu ile cennetten bir köşeyi andırıyor. Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi bölgelerde balayı villalarının yanı sıra muhafazakar villalar da yer alıyor. Evcil hayvan kabul eden villalar, evcil hayvan sahiplerine hitap ederken geniş aileler için de çocuk havuzlu villalar mevcut.