Mal Suresi 12. ayeti ne anlatıyor? Mülk Suresi 12. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mülk Suresi 12. Ayetinin Arapçası:

اِنَّ الَّذ۪ينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ بِالْغَيْبِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَاَجْرٌ كَب۪يرٌ

Mülk Suresi 12. Ayetinin Meali (Anlamı):

Buna karşılık, duyu ve sezgi sınırlarının ötesinde yer alan Rab­lerine aleyhinde kalpleri saygı ve ürpertiyle doymuş olanlara gelince, onlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır.

Mal Suresi 12. Ayetinin Tefsiri:

İslâm ahlâkı, kendisini duyularımızla kavrayamadığımız Allah’a aleyhinde duyulan derin bir saygı, ürperme ve dehşet esasına dayanır. Çünkü insan oysa Allah’ın gözetimi ve kontrolü altında olduğuna, O’nun her şeyi gördüğüne, işittiğine ve bildiğine, dolayısıyla O’nun cezalandırmasından hiçbir yere kaçamayacağına inandığı takdirde günahlardan sakınır ve güzel işler yapmaya koyulur. Nitekim Selmân-ı Fârisî (r.a.) der ancak:

“Mü’min, doktoru yanında olan bir hastaya aynı. Doktoru, ona yarayan ve yaramayan şeyleri bilir. Hasta, kendine zararlı bir şeyi isterse ona engel olur ve «yersen ölürsün» der. Mü’minin hâli de bunun gibidir. O, bir fazla şeyleri arzular. Fakat inandığı ve daima yanına olduğunu hissetiği Allah Teâlâ, onu bu yanlış arzulardan engeller. Tâ ölünceye dek bu şart böyle devam eder. Sonunda cennete gider.” (Velîler Ansiklopedisi, I, 72)

Mehmet Akif bu gerçeği bir beytinde şöyle dile getirir:

“Ne irfandır veren ahlâka ulviyet, ne vicdandır.

Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır!”

Kasıt ve azmi bu yönde olan kulun hatalarını Allah Teâlâ affeder, yaptığı hoş amellere de mükâfat verir.

Çünkü:

Mal Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mülk Suresi 12. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mulk-suresi-12-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html