Mülk Suresi 17. ayeti ne anlatıyor? Mülk Suresi 17. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mülk Suresi 17. Ayetinin Arapçası:

اَمْ اَمِنْتُمْ مَنْ فِي السَّمَٓاءِ اَنْ يُرْسِلَ عَلَيْكُمْ حَاصِبًاۜ فَسَتَعْلَمُونَ كَيْفَ نَذ۪يرِ

Mülk Suresi 17. Ayetinin Meali (Anlamı):

Yoksa gökte olanın, üzerinize taş yağdıran bir kasırga göndermeyeceğinden belirlenmiş mi oldunuz? Siz, benim tehdidimin nasıl bir şey olduğunu yakında bileceksiniz!

Mülk Suresi 17. Ayetinin Tefsiri:

Allah Teâlâ süre ve mekandan münezzeh olup, ilmi ve kudretiyle her yerdedir. O’nun hâkimiyet ve tasarrufunun açık havada kalan hiçbir şey yoktur. Dolayısıyla bu âyetlerde “gökteki” sözü ile Cenâb-ı Adalet kastedilmekle birlikte bu mecâzi bir ifadedir. Bu ifade, O’nun yüceliğini ve kudretinin sonsuzluğunu vurgular. Allah mutlak mânada yücedir, ölümsüz ve sınırsızdır. Vakit ve mekanla belirtilmiş olanlar sınırlı olduğu halde Allah Teâlâ bu sınırlamalardan pak ve uzaktır. Böyle sınırsız bir zorlama ve kudrete sahip olan Allah’tan korkmak gerekir. Çünkü istese Karun’u tüm mülk ve saltanatıyla yerin dibine geçirdiği gibi bizi de her lahza yerin dibine geçirebilir. Dilese Lût kavminin üstüne taş yağdıran kasırga gönderdiği gibi bizim üzerimize de gönderebilir. Bunlar daha önce yalanlamış olanların başına gelmiş musibetlerdir. Allah’ın emrini tutmadığımız takdirde, bizim bu nesil azaplardan emniyette olmamızı gerektirecek hiçbir haklı sebep bulunmadığı gibi, böyle bir azabın vukuunda bizi ondan kurtaracak hiçbir güç de yoktur.

Bu gerçeğin apaçık delillerini bakmak isteyenler, gözlerinin önünde akıntı eden şu ilâhî kudret akışlarını ibretle temâşâ etsinler:

Mal Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mülk Suresi 17. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mulk-suresi-17-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html