Mülk Suresi 21. ayeti ne anlatıyor? Mülk Suresi 21. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mal Suresi 21. Ayetinin Arapçası:

اَمَّنْ هٰذَا الَّذ۪ي يَرْزُقُكُمْ اِنْ اَمْسَكَ رِزْقَهُۚ بَلْ لَجُّوا ف۪ي عُتُوٍّ وَنُفُورٍ

Mülk Suresi 21. Ayetinin Meali (Anlamı):

Eğer Rahmân size verdiği rızkı kesiverecek olsa, o süre sizi rızıklandıracak olan hani kim? Gerçek şu ki onlar azgınlık içinde ve haktan uzaklaşmakta direnip duruyorlar.

Mal Suresi 21. Ayetinin Tefsiri:

Allah Teâlâ’nın kudret nişânelerinden biri, gökyüzünde kanatlarını açıp kapayarak saflar halinde uçan kuşlardır. Onları havada tutup uçmalarını karşılayan kuşkusuz baki acınacak şey sahibi Allah’tır. Allah, onlara acınacak şey ettiği gibi, bütün mahlukâta da merhamet etmektedir. Çünkü O her şeyi görmekte, gördüğü için ihtiyaçlarını bilmekte, fazla merhametli olduğu için de onların ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Dolayısıyla halk müziği için de aslında Allah’tan başka ne bir koruyucu ne de bir muavin vardır. Hiçbir zor onları Allah’ın azabından, âfet ve belalarından koruyamaz, destek edemez. O halde tapılmaya değer yalnız O değil midir? Elbette O’dur. Buna karşın kâfirler bir hata, şaşkınlık, sapıklık ve aldanış içindeler. Hâlâ Allah’tan başkasından medet umarak onlara tapmakta, ısrarla sapıklık ve azgınlıklarına devam etmektedirler. Bu hatalı yoldan bir an önce dönmelidirler. Çünkü bu yolun, onları dürüst bir hedefe ulaştırmayacağı kesindir. Şöyle bir benzetme ile gerçeği iyi anlamak daha basit olacaktır:

Mülk Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mal Suresi 21. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mulk-suresi-21-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html