Mülk Suresi 25. ayeti ne anlatıyor? Mal Suresi 25. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mülk Suresi 25. Ayetinin Arapçası:

وَيَقُولُونَ مَتٰى هٰذَا الْوَعْدُ اِنْ كُنْتُمْ صَادِق۪ينَ

Mülk Suresi 25. Ayetinin Meali (Anlamı):

Buna karşın hâlâ: “Eğer doğru söylüyorsanız, bizi tehdit edip durduğunuz kıyâmet ne vakit gerçekleşecek?” diye alay ediyorlar.

Mülk Suresi 25. Ayetinin Tefsiri:

Kâfirler inkâr edip, “Ne süre kopacak şu kıyâmet?” diyerek alaya alsalar da, Allah Teâlâ’nın kesinkes belirlediği anda ölüm mutlaka gelecek, kıyâmet mutlaka kopacaktır.1 Lakin bu kâfirler için hiç de hayır getirmeyecektir. Çünkü onlar inanmadıkları kıyâmetin korkunç manzaralarını ve âhiret azabını yakından gördükleri zaman dehşet, hüzün, pişmanlık ve perişanlıktan yüzleri simsiyah kesilecektir. (bk. Âl-i İmrân 3/106-107) Kendilerine va’dedilen korkunç günün işte o gün olduğunu anlayacaklar; melekler de onlara ayrıntılarıyla anlasınlar diye “Alay ederek küstahça isteyip durduğunuz şey işte bu!” (Mal 67/27) diyecekler.

Dolayısıyla kâfirlerin, hasretle bekledikleri şekilde Peygamber (s.a.s.)’in ölmesi veya mü’minlerin değil olup gitmesiyle rahatlayacaklarını sanmaları boşunadır:

1 Güneşin takriben % 75’ini hidrojen, % 23’ünü helyum, % 2’sini ise diğer kimyasal elementlerden oluştuğu bilinmektedir. Hidrojenin helyuma dönüşmesi esnasında büyük bir enerji açığa çıkar. Füzyon adı bahşedilen bu olayda, bir saniyede 600 milyon ton hidrojenin helyuma dönüşmesi laf konusudur. Bu da takriben 4,5 milyon tonluk bir kütleyi oluşturmaktadır. Başka bir ifadeyle, güneş kütlesi bir saniyede 4,5 milyon ton değin küçülmekte ya da hafiflemektedir. Bu küçülme bir günde 226,8 trilyon tonu bulmaktadır. Zihinlerimizi zorlayan bu kadar artı orandaki küçülme, güneş kütlesinin dev büyüklükte olmasından dolayı fazla yavaş seyretmektedir. Dolayısıyla, adamakıllı yok olması şayet de 4 ya da 5 milyar yılı bulacaktır. Ancak bütün yakıtı bitmeden de, bir diğer sistem tarafından çekilebilir. Buna tarafından güneş bir gün mutlaka ama mutlaka yok olacak, o zaman da Kur’lahza’ın haber verdiği gibi kâinatın kıyameti kopacaktır.

Mülk Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mülk Suresi 25. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mulk-suresi-25-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html