Mümtehine Suresi 13. ayeti ne anlatıyor? Mümtehine Suresi 13. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mümtehine Suresi 13. Ayetinin Arapçası:

يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا لَا تَتَوَلَّوْا قَوْمًا غَضِبَ اللّٰهُ عَلَيْهِمْ قَدْ يَئِسُوا مِنَ الْاٰخِرَةِ كَمَا يَئِسَ الْكُفَّارُ مِنْ اَصْحَابِ الْقُبُورِ

Mümtehine Suresi 13. Ayetinin Meali (Anlamı):

Ey iman edenler! Allah’ın kendilerine gazap edip cezasına müstahak kıldığı bir topluluğu arkadaş, dert ortağı ve işlerinize vekil edinmeyin. Çünkü kabirdekilerin her yerde diriltilmesinden kâfirler nasıl ümit kesmişlerse, onlar da âhiretten öylece ümitlerini kesmişlerdir.

Mümtehine Suresi 13. Ayetinin Tefsiri:

Ağırlıklı olarak müşrikleri dost ve dert ortağı edinmemek üzerinde duran sûre, son olarak tekrar benzer konuya döner. Bu kere de, ölüp de kabre giren şahısların bir daha dirilmesinden ebediyen ümit kesmiş kâfirler gibi, âhirete imanı olmayan ve onunla ilgili hiçbir nefret edilen şey ve beklentileri olmayan yahudi ve hıristiyanların arkadaş ve sırdaş edinilmesini yasaklar. Ancak âyetin hükmüne, Allah’ın gazap ettiği ve âhirete imanı olmayan herkesin dâhil olduğunda tereddüd yoktur.

Ümitsizlikten sakındırıp mü’min gönüllere âhiret ümidi aşılamayla sona eren Mümtehene sûresinin peşinden, İslâm dininin tüm dünyaya yayılması ve yüceliğini herkese isbat etmesi için daha büyük sınav devreleri dinmek üzere İslâm ümmetini cihad ve savaş meydanlarında “tüm inşa taşları birbirine kurşunla kenetlenmiş sağlam binalar” gibi düzenli, düzenli ve adaleli olmaya çağıran Saff sûresi geliyor:

Mümtehine Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mümtehine Suresi 13. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mumtehine-suresi-13-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html