Mümtehine Suresi 7. ayeti ne anlatıyor? Mümtehine Suresi 7. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mümtehine Suresi 7. Ayetinin Arapçası:

عَسَى اللّٰهُ اَنْ يَجْعَلَ بَيْنَكُمْ وَبَيْنَ الَّذ۪ينَ عَادَيْتُمْ مِنْهُمْ مَوَدَّةًۜ وَاللّٰهُ قَد۪يرٌۜ وَاللّٰهُ غَفُورٌ رَح۪يمٌ

Mümtehine Suresi 7. Ayetinin Meali (Anlamı):

Allah’ın emrettiği şekilde yaşayıp küfre karşı açık ve net tavrınızı ortaya koyarsanız, bakarsınız Allah sizinle derhal ortak düşman olduğunuz kimseler aralarında, onları dürüst yola iletmek suretiyle bir sevgi ve yakınlaşma var eder. Çünkü Allah’ın her şeye gücü yeter. Allah fazla bağışlayıcıdır, baki acıma sahibidir.

Mümtehine Suresi 7. Ayetinin Tefsiri:

Önceki âyetlerin emrettiği şekilde Allah Teâlâ’nın emirleri yerine getirildiği, din düşmanlarına dostluktan ayrıntılarıyla uzakta durularak cihad edildiği ve bu hususta sarsılmaz bir istikrar gösterildiği takdirde, sonuç olarak Allah mü’minlerle o kâfirlerden düşmanlık ettikleri kimseler arasında bir dostluk meydana getirecektir. Çünkü böylece İslâm gâlip gelecektir. İslâm’ın şampiyon gelmesiyle insanların iman ve hidâyetine mâni olanlar ortadan kaldırılıp, yargı ve adâletle İslâm’ın güzel ahlâkı uygulama edilmeye başlayınca, o düşmanlıklar da dostluğa dönüşmeye başlayacaktır. Nitekim Mekke’nin fethi üzerine Resûlullah (s.a.s.)’in o yüce ahlâkı gerçekten tatbike başlayınca, yirmi senedir düşmanlığın her türlüsünü yapmaya çalışanlar bile hayretler içinde İslâm’a girmek için yarış etmişlerdir. Çok geçmeden bütün Arabistan İslâm’a girerek o adalet nûru, âlemin ufkunu aydınlatmaya başlamıştır. Bu reel de, küfre aleyhinde sert duruşun ve onunla amansız cihadın ana maksadının, düşmanlık değil, dostluğu umumileştirmek olduğunu gösterir.

Gelen âyetler, Müslümanlara karşı sergiledikleri tavırlarına göre gayri Müslimlere ne nesil bir tutum içinde olmak gerektiğini açıklamaktadır:

Mümtehine Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mümtehine Suresi 7. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mumtehine-suresi-7-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html