Münâfikûn Suresi 2. ayeti ne anlatıyor? Münâfikûn Suresi 2. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Münâfikûn Suresi 2. Ayetinin Arapçası:

اِتَّخَذُٓوا اَيْمَانَهُمْ جُنَّةً فَصَدُّوا عَنْ سَب۪يلِ اللّٰهِۜ اِنَّهُمْ سَٓاءَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ

Münâfikûn Suresi 2. Ayetinin Meali (Anlamı):

Onlar, yeminlerini kalkan olarak kullanıp, hem kendileri Allah’ın yolundan ast çiziyor, ayrıca de insanları Allah yolundan alıkoymaya çalışıyorlar. Bu yaptıkları, gerçekte pek fena bir şeydir!

Münâfikûn Suresi 2. Ayetinin Tefsiri:

Münafıklar, dilleriyle inandıklarını söyleyip kalpleriyle inkâr eden kimselerdir. Bunlar ikiyüzlüdürler. Sahiden iman etmedikleri halde o kadar görünmeye çalışırlar. Bu sebeple onlar aynı zamanda gösteriş yapmaktadırlar. Onlar bu yalancılık ve ikiyüzlülüğü Resûlullah (s.a.s.)’e de yapıyorlardı. Sahiden inanmadıkları halde “sen mutlaka Allah’ın peygamberisin” diye ant ediyorlardı. Cenâb-ı Hak bu âyetlerde onların kesinlikle yalan söylediklerini haber vermektedir. Çünkü onlar yeminlerini kalkan edinip, o şekilde kendilerini mü’minlerden gelecek tehlikelere karşı koruma altına alarak, gizliden gizliye Allah yolundan ast çiziyor, başkalarını da o yoldan uzaklaştırıyorlardı. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiş ve gerçeği anlamayacak ülkü gelmişlerdi.

Onları daha iyi tanımak istersen, nazarlarını şu özellikleri üstüne teksif edebilirsin:

Münâfikûn Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Münâfikûn Suresi 2. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/munafikun-suresi-2-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html