Münâfikûn Suresi 3. ayeti ne anlatıyor? Münâfikûn Suresi 3. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Münâfikûn Suresi 3. Ayetinin Arapçası:

ذٰلِكَ بِاَنَّهُمْ اٰمَنُوا ثُمَّ كَفَرُوا فَطُبِعَ عَلٰى قُلُوبِهِمْ فَهُمْ لَا يَفْقَهُونَ

Münâfikûn Suresi 3. Ayetinin Meali (Anlamı):

Bu kötülüklerinin sebebi şu ama: Önce dilleriyle inandıklarını söylemekte, sonradan kalpleriyle inkâr etmektedirler. Bu yüzden kalpleri mühürlenmekte olup, bundan böyle gerçeği anlayacak durumda değiller.

Münâfikûn Suresi 3. Ayetinin Tefsiri:

Münafıklar, dilleriyle inandıklarını söyleyip kalpleriyle inkâr eden kimselerdir. Bunlar ikiyüzlüdürler. Gerçekte iman etmedikleri halde o kadar görünmeye çalışırlar. Bu sebeple onlar bununla birlikte şaşaa yapmaktadırlar. Onlar bu yalan söyleme ve ikiyüzlülüğü Resûlullah (s.a.s.)’e de yapıyorlardı. Gerçekten inanmadıkları halde “sen mutlaka Allah’ın peygamberisin” diye ant ediyorlardı. Cenâb-ı Yargı bu âyetlerde onların elbette yalan söylediklerini haber vermektedir. Çünkü onlar yeminlerini kalkan edinip, o şekilde kendilerini mü’minlerden gelecek tehlikelere karşısında koruma altına alarak, gizliden gizliye Allah yolundan alt çiziyor, başkalarını da o yoldan uzaklaştırıyorlardı. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiş ve gerçeği anlamayacak ayla gelmişlerdi.

Onları daha iyi tanımak istersen, nazarlarını şu özellikleri üzerine teksif edebilirsin:

Münâfikûn Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Münâfikûn Suresi 3. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/munafikun-suresi-3-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html