Mürselât Suresi 12. ayeti ne anlatıyor? Mürselât Suresi 12. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mürselât Suresi 12. Ayetinin Arapçası:

لِاَيِّ يَوْمٍ اُجِّلَتْۜ

Mürselât Suresi 12. Ayetinin Meali (Anlamı):

Peki, bütün bunlar hangi güne ertelenmiştir?

Mürselât Suresi 12. Ayetinin Tefsiri:

Kıyâmetle birlikte gökte ve yerde büyük bir facia olacak; yıldızlar silinecek, gökyüzü yarılacak ve dağlar yerlerinden sökülecek, darmadağın olup savrulacaklardır. Peygamberlere, gönderildikleri toplumlar hakkında lehte ya da aleyhte şâhitlik yapmaları için vakitleri tâyin edilecektir. O da mahşerde toplanma günüdür. Nitekim âyet-i kerîmelerde buyrulur:

“Allah kıyamet günü peygamberleri toplayacak ve: «Tebliğinize karşılık ümmetlerinizden nasıl bir mukâbele gördünüz?» buyuracak, onlar da: «Bizim bu hususta hiçbir bilgimiz yoktur. Şüphesiz tüm gizlilikleri hakkiyle haberdar olan ama sensin» diyecekler.” (Mâide 5/109)

“Kıyâmet günü her ümmetten bir şâhit getirip, Rasûlüm, seni de bunlar üstüne şâhit kıldığımız süre o kâfirlerin halleri nice olacak?” (Nisâ 4/41)

“Yeryüzü Rabbinin nûruyla aydınlanır. Kitap ortaya konur. Peygamberler ve şâhitler getirilir. İnsanların aralarında hak ve adâletle hüküm verilir. Kimseye zerre dek adaletsizlik yapılmaz.” (Zümer 39/69)

Kıyâmetin bir ismi de “fasıl günü”dür. Bu, “hüküm günü” demektir. Çünkü o günde ırk aralarında adâletle hükmedilecek, haklı ile haksız, iyi ile kötü, cennetlikle cehennemlik birbirinden ayrılacaktır.

Bu bakımdan dini yalanlayanlar şöyle uyarılır:

Mürselât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mürselât Suresi 12. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/murselat-suresi-12-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html