Mürselât Suresi 16. ayeti ne anlatıyor? Mürselât Suresi 16. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mürselât Suresi 16. Ayetinin Arapçası:

اَلَمْ نُهْلِكِ الْاَوَّل۪ينَۜ

Mürselât Suresi 16. Ayetinin Meali (Anlamı):

Biz önceki nesilleri, bu yalanlamaları nedeniyle helâk etmedik mi?

Mürselât Suresi 16. Ayetinin Tefsiri:

Âhiretin varlığı hakkında tarihten kanıt getirilir. İnsanlık tarihine bakılacak olursa âhiretin gerçekliği kavranabilir. Çünkü âhireti inkâr edip bu dünyayı başlıca yaşam zanneden; bu dünyada elde edeceği neticeleri, iyilik ve kötülüğü ölçü kabul ederek ahlâki değerleri ona bağlayan bütün kavimlerin istisnasız hepsi de helak olmuşlardır. Dolayısıyla âhireti hesaba katmadan davrananlar hüsrana uğrarlar. Bir ticâret erbabının, ticâretle alakalı aşina açık bir gerçeği, yüzlerce defa deneyim edilmiş bir kâideyi hesaba katmadan, gözü kapalı davranıp da hasar etmesi gibi, bunlar da kesinlikle hasar ederler. Zira Allah’ın tarihte cereyan eden değişmeyen kanununa göre, âhireti inkâr edenler, helaka uğrayan geçmiş ümmetlerde olduğu gibi, sonunda benzer felakete uğramalarının zaruri olduğunu göreceklerdir. Bundan önce hiçbir kavim bu akıbetten istisna edilmemiştir, kıyâmete değin da istisnâ edilmeyecektir. Bu açık hakikati yalanlayanların hali, o gün öyle feci olacak, helak ve azaba düçar kalacaklardır.

Halbuki insan, kendi varlığı üzerinde akım eden şu ilâhî kudret akışlarını ve azamet tecellilerini düşünecek olsa, hiç inkâra saplanması muhtemel olabilir mi:

Mürselât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mürselât Suresi 16. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/murselat-suresi-16-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html