Mürselât Suresi 18. ayeti ne anlatıyor? Mürselât Suresi 18. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mürselât Suresi 18. Ayetinin Arapçası:

كَذٰلِكَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِم۪ينَ

Mürselât Suresi 18. Ayetinin Meali (Anlamı):

İşte hayatları günah hasadından ibaret inkârcı suçlulara biz böyle yaparız.

Mürselât Suresi 18. Ayetinin Tefsiri:

Âhiretin varlığı hakkında tarihten delil getirilir. İnsanlık tarihine bakılacak olursa âhiretin gerçekliği anlaşılması mümkün. Çünkü âhireti inkâr edip bu dünyayı asıl hayat zanneden; bu dünyada elde edeceği neticeleri, iyilik ve kötülüğü ölçü kabul ederek ahlâki değerleri ona bağlayan bütün kavimlerin ayrıcalıksız tümü de helak olmuşlardır. Dolayısıyla âhireti hesaba katmadan davrananlar hüsrana uğrarlar. Bir ticâret erbabının, ticâretle alakalı aşina açık bir gerçeği, yüzlerce defa deneyim edilmiş bir kâideyi hesaba katmadan, gözü kapalı davranıp da hasar etmesi gibi, bunlar da muhakkak hasar ederler. Zira Allah’ın tarihte cereyan eden değişmez kanununa kadar, âhireti inkâr edenler, helaka uğrayan geçmiş ümmetlerde olduğu gibi, sonunda benzer felakete uğramalarının zaruri olduğunu göreceklerdir. Bundan önce hiçbir kavim bu akıbetten istisna edilmemiştir, kıyâmete değin da istisnâ edilmeyecektir. Bu açık hakikati yalanlayanların hali, o gün böylece feci olacak, helak ve azaba düçar kalacaklardır.

Halbuki insan, kendi varlığı üzerinde eğilim eden şu ilâhî kudret akışlarını ve azamet tecellilerini düşünecek olsa, hiç inkâra saplanması olası olabilir mi:

Mürselât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mürselât Suresi 18. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/murselat-suresi-18-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html