Mürselât Suresi 19. ayeti ne anlatıyor? Mürselât Suresi 19. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mürselât Suresi 19. Ayetinin Arapçası:

وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّب۪ينَ

Mürselât Suresi 19. Ayetinin Meali (Anlamı):

Gerçeği yalanlayanların o gün vay hâline!

Mürselât Suresi 19. Ayetinin Tefsiri:

Âhiretin varlığı hakkında tarihten kanıt getirilir. İnsanlık tarihine bakılacak olursa âhiretin gerçekliği anlaşılması mümkün. Çünkü âhireti inkâr edip bu dünyayı belli başlı yaşam zanneden; bu dünyada elde edeceği neticeleri, iyilik ve kötülüğü ölçü kabul ederek ahlâki değerleri ona bağlayan tüm kavimlerin istisnasız tümü de helak olmuşlardır. Dolayısıyla âhireti hesaba katmadan davrananlar hüsrana uğrarlar. Bir ticâret erbabının, ticâretle alakalı aşina açık bir gerçeği, yüzlerce defa tecrübe edilmiş bir kâideyi hesaba katmadan, gözü kapalı davranıp da zarar etmesi gibi, bunlar da muhakkak zarar ederler. Zira Allah’ın tarihte eğilim eden değişmez kanununa göre, âhireti inkâr edenler, helaka uğrayan geçmiş ümmetlerde olduğu gibi, sonunda aynı felakete uğramalarının zorunlu olduğunu göreceklerdir. Bundan önce hiçbir kavim bu akıbetten istisna edilmemiştir, kıyâmete değin da istisnâ edilmeyecektir. Bu açık hakikati yalanlayanların hali, o gün pek feci olacak, helak ve azaba düçar kalacaklardır.

Halbuki insan, kendi varlığı üstünde cereyan eden şu ilâhî kudret akışlarını ve azamet tecellilerini düşünecek olsa, hiç inkâra saplanması olası olabilir mi:

Mürselât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mürselât Suresi 19. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/murselat-suresi-19-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html