Mutaffifin Suresi 15. ayeti ne anlatıyor? Mutaffifin Suresi 15. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Mutaffifin Suresi 15. Ayetinin Arapçası:

كَلَّٓا اِنَّهُمْ عَنْ رَبِّهِمْ يَوْمَئِذٍ لَمَحْجُوبُونَۜ

Mutaffifin Suresi 15. Ayetinin Meali (Anlamı):

Heyhât! Gerçek şu ki, o gün onlar Rablerinin yakınlığından, O’nun rahmetinden ve O’nu görmekten mahrum kalacaklardır.

Mutaffifin Suresi 15. Ayetinin Tefsiri:

Bu bedbahtların işledikleri günahlar, kalpleri üstüne pas tutup, gönül gözlerini kör ederek basîretlerini kapadığı için onlar, âhirette Rablerinden perdeleneceklerdir. Dolayısıyla Allah’ı göremeyeceklerdir. “Yüzler var, o gün mutluluktan ışıl ışıl parlayacak. Sonsuz bir refah ve saadet içinde Rablerinin cemâline bakacak” (Kıyâmet 75/22-23) âyetlerinin haber verdiği üzere, gönül gözü açık olan mü’minler sevinçli sevinçli Rablerine bakıp, bunun nihâyetsiz hazzını yudumlarken, suçlular O’na bakmaktan, O’nu görmekten yoksun olacaklardır. Çünkü onlar da ne Rabbi görecek bir göz vardır, ne de böyle bir ulvî makama sahiptirler. Zira kalpleri kör olduğu gibi, kendileri de aşağıların aşağısında yer alan alevli ateşe, cehenneme gireceklerdir. Cefa, vicdan azabı ve hasretlerini çoğaltmak üzere de kendilerine: “İşte dünyada yalanlayıp durduğunuz; “efsânedir, uydurmadır” dediğiniz cefa budur! Hemen yalanladığınızın ne olduğunu görün ve cezanızı çekin” denilecektir.

Aralarında kıyas yapıp gerçeği daha basit anlamaya tezgâhtar olması bakımından, kötülerden sonradan laf hemencecik iyilere intikal ettirilmektedir:

Mutaffifin Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Mutaffifin Suresi 15. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/mutaffifin-suresi-15-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html