Müzzemmil Suresi 7. ayeti ne anlatıyor? Müzzemmil Suresi 7. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Müzzemmil Suresi 7. Ayetinin Arapçası:

اِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَو۪يلًاۜ

Müzzemmil Suresi 7. Ayetinin Meali (Anlamı):

Ancak gündüz vakti seni meşgul edecek yığınla meslek vardır.

Müzzemmil Suresi 7. Ayetinin Tefsiri:

Gece ibâdetinin emredilmesinin bir hikmeti de gündüz insanın uğraşması gereken yığınla işinin olmasıdır. Gerek maişet temini ile alakalı çalışmalar, gerekse dinin tebliği ile alakalı işler buna dâhildir. Oysa bu işler de Allah’tan dikkatsiz bir şekilde yapılmayacaktır. Bu sebeple hemencecik peşinden gece ve gündüz, aralıksız Rabbin isminin zikredilmesi ve bütün bir yönelişle O’na dönülmesi emredilir.

اَلتَّبَتُّلُ (tebettül), haktan uzaklaştıracak her şeyi terk edip, mâsivayla alakayı kopararak, bütün varlığıyla Allah’a yönelmektir. Çünkü göklerin ve yerin tek Rabbi O’dur. O’ndan diğer ilâh yoktur. Bu yüzden sadece O’nu delege yetişmek, tüm işlerde yalnızca O’na güvenip direnmek, O’nun himayesine girmek gerekir. Çünkü O’nun her hususta irade ve kudreti geçerlidir. O’nun hükmüne uymayan her türlü us ve amel bâtıldır. O, kulunun tüm işlerini düzeltip yoluna koymaya ve düşmanlarının haklarından gelmeye de kadirdir.

Öyleyse gerçeği kasten reddeden o zâlimlerle manâsız ve amaçsız tartışmalara girme de:

Müzzemmil Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Müzzemmil Suresi 7. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/muzzemmil-suresi-7-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html