Nâziât Suresi 12. ayeti ne anlatıyor? Nâziât Suresi 12. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Nâziât Suresi 12. Ayetinin Arapçası:

قَالُوا تِلْكَ اِذًا كَرَّةٌ خَاسِرَةٌۢ

Nâziât Suresi 12. Ayetinin Meali (Anlamı):

“O takdirde bu, bizim için öyle ziyânlı bir dönüş olur” dediler.

Nâziât Suresi 12. Ayetinin Tefsiri:

10. âyette bulunan اَلْحَافِرَةُ (hâfire), bir işin ilk durumu, kişinin ilk hali, yürüdüğü yol ve çukur mânalarına kazanç. Onlar bu sözleriyle: “Öldükten sonra dirilip her yerde ilk durumumuza mı getirileceğiz? Her Tarafta hayata mı döndürüleceğiz?” çağrıda bulunmak isterler. نَخِرَةٌ  (nehıreh) ise çürümüş, ufalanmış, delik deşik olmuş, rüzgârla savrulan, yel estikçe ses veren kemik demektir. Bu sözleriyle de, canlılıktan bu dek uzaktan olan kemiklerin diriltilmesinin düş olduğunu iddia ederler. Halbuki bu, Allah’ın baki kudretine tarafından çok basit bir iştir. Sadece bir çağrıya bakmaktadır. O çağrı yapılınca, cümbür cemaat bir anda o Yüce Duruşma’de toplanacaktır. اَلسَّاهِرَةُ (sâhire), geceyi uykusuz geçiren, sahra, düz alan gibi mânalara kazanç. Mahşerde korkudan kimsenin gözüne uyku girmeyeceği için ona da “sahire” denmiştir. Çağrıyı duyanlar hemencecik o meydanda toplanırlar. Orası böylece devasa ve dehşetli bir mahkeme meydanıdır oysa, orada kimsenin gözüne uyku girmez. Korkudan uyuklamak muhtemel değildir. Orada her can uyanıklığın en sınır noktasındadır.

Bu yüzden Peygamber’e ve mü’minlere gereken İslâm’ı yaşayıp yaşatma, beyanat edip öğretme yolunda inkârcılara aleyhinde sabırla göğüs germeleridir. İşte size bu hususta son derece sinyâl bir örnek:

Nâziât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Nâziât Suresi 12. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/naziat-suresi-12-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html