Nâziât Suresi 27. ayeti ne anlatıyor? Nâziât Suresi 27. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Nâziât Suresi 27. Ayetinin Arapçası:

ءَاَنْتُمْ اَشَدُّ خَلْقًا اَمِ السَّمَٓاءُۜ بَنٰيهَا۠

Nâziât Suresi 27. Ayetinin Meali (Anlamı):

Ey haşri inkâr edenler! Sizi her tarafta yaratmak mı daha baskı, yoksa göğü yaratmak mı? İşte bakın! Onu Allah nasıl da binâ etti.

Nâziât Suresi 27. Ayetinin Tefsiri:

Âhiret hayatının varlığını ispat sadedinde dikkatler göklerin ve yerin yaratılışına çekilir; kalpler bunlar üzerinde düşünmeye eğlence edilir. Burada “yaratılış” kelimesiyle, insanların yeniden dirilişi; “gök” kelimesiyle de, tüm yıldızlar, galaksiler, saman yolu ve güneş sistemi kastedilir. Çürümüş kemiklerin toz toprak olduktan sonra nasıl canlandırılacağını kafalarına sığdıramayan inkârcılara, bu koskocaman kâinatı, içindekileri, geceyi, gündüzü, yeryüzünü, oradaki dağları, akan suları, meydana çıkan otlakları birincil defa yoktan yaratan Allah Teâlâ için, ölüleri bitmiş yaşama döndürmek dâhil hiçbir şeyin zor olamayacağını düşünmeleri öğütlenir. Çünkü birincil kere yaratmaya kâdir olan, kuşkusuz baştan yaratmaya kâdirdir. Âyet-i kerîmelerde şöyle buyrulur:

“Gökleri ve yeri yaratan Allah’ın, ırk ölüp değil olduktan daha sonra onları benzer şekilde yaratmaya gücü yetmez mi? Kesinlikle yeter! Çünkü O, her şeyi bütün ve mükemmel bir şekilde yaratan, her şeyi hakkiyle bilendir.” (Yâsîn 36/81)

“Göklerin ve yerin yaratılması muhakkak insanların yaratılmasından daha büyük bir iştir; ama insanların birçok bunu bilmez.” (Mü’min 40/57)

Âhiret hayatının kesinliği böyle açık delillerle beyân edildikten sonra laf kıyametin dehşetine; inanç ve amellerine göre insanların orada karşılaşacakları neticelere getirilir:

Nâziât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Nâziât Suresi 27. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/naziat-suresi-27-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html