Nâziât Suresi 36. ayeti ne anlatıyor? Nâziât Suresi 36. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Nâziât Suresi 36. Ayetinin Arapçası:

وَبُرِّزَتِ الْجَح۪يمُ لِمَنْ يَرٰى

Nâziât Suresi 36. Ayetinin Meali (Anlamı):

Görecek herkese, o dargın alevli cehennem apaçık gösterilir.

Nâziât Suresi 36. Ayetinin Tefsiri:

Kıyâmetin bir ismi اَلطَّٓامَّةُ  (Tâmme)dir. “Tâmme”, dayanılamayacak derecede ağır olan, her şeyi bastıran, öteki tüm belâ ve musîbetleri unutturacak derecede büyük olan belâ demektir. üstelik buna “büyük” sıfatı eklenince o belânın kuvvet ve vahametini tasavvur etmek gerekir. İşte kıyâmet pek dehşetli bir gündür oysa, koptuğu zaman başka tüm dertleri unutturacak, herkes diğer dertlerini unutup yalnızca o günün derdine düşecektir. O gün insan dünyada neyin peşine koştuğunu anlayacak, yaptığı her şeyi amel defterinde hazırlanmış bulacaktır. Kavgalı alevleriyle cehennem ortaya çıkacak, görmesi gerekenler yani oraya atılacak olan azgınlar onu görecektir. Zira diğer âyet-i kerîmelerde şöyle buyrulur:

“O gün cennet, kalpleri Allah’a hürmet ile dopdolu olup günahlardan sakınanlara yaklaştırılacak. Cehennem de bütün korkunçluğu ile azgınların karşısına çıkarılacak.” (Şuarâ 26/90-91)

Sonuç itibariyle:

Nâziât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Nâziât Suresi 36. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/naziat-suresi-36-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html