Nâziât Suresi 42. ayeti ne anlatıyor? Nâziât Suresi 42. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Nâziât Suresi 42. Ayetinin Arapçası:

يَسْـَٔلُونَكَ عَنِ السَّاعَةِ اَيَّانَ مُرْسٰيهَاۜ

Nâziât Suresi 42. Ayetinin Meali (Anlamı):

Rasûlüm! Sana kıyâmeten soruyorlar: “Ne vakit gelip demir atacak?” diye.

Nâziât Suresi 42. Ayetinin Tefsiri:

Kıyâmetin vaktini ve o vakit meydana gelecek hâdiseleri bütün olarak yalnız Allah Teâlâ bilir. Resûlullah (s.a.s.)’in vazifesi de, kıyametin vaktini bildirmek yok, ondan korkup ürperenlere Allah’ın emir ve yasaklarını hatırlatmaktır. Fakat Allah Resûlü (s.a.s.)’in son peygamber olarak gönderilmesinin, kıyâmetin yaklaştığının büyük bir alameti olduğu da ortadadır. Nitekim Resûl-i Ekrem (s.a.s.), şehâdet parmağıyla orta parmağını bir araya getirerek:

“Benimle kıyâmetin arası şu iki parmağım arası değin yaklaştığı zamanda ben peygamber olarak gönderildim” buyurmuştur. (Buhârî, Tefsir 79/1; Müslim, Cum‘a 43)

Dolayısıyla bana kalırsa Efendimiz (s.a.v )’in bi’seti, kıyametin yaklaşmakta olduğunu anlatıp dururken, inkârcıların bununla yetinmeyip onun vaktini sormaya kalkışmaları, üzerlerine düşmeyen mânasız bir iştir. Bu hususta ne onların sormaları, ne de Peygamber (s.a.s.)’in bir izah etme yapması, matlup bir durumdur.

Unutmasınlar fakat:

Nâziât Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Nâziât Suresi 42. ayetinin meal karşılaştırması ve öteki ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/naziat-suresi-42-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html