Nebe' Suresi 37. ayeti ne anlatıyor? Nebe' Suresi 37. ayetinin meali, Arapçası, anlamı ve tefsiri...

Nebe' Suresi 37. Ayetinin Arapçası:

رَبِّ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَاۙ الرَّحْمٰنِ لَا يَمْلِكُونَ مِنْهُ خِطَابًاۙ

Nebe' Suresi 37. Ayetinin Meali (Anlamı):

O, göklerin, yerin ve bu ikisi aralarında yer alan her şeyin Rabbidir. O Rahmân’dır. Kimse O’nun huzûrunda söz söylemeye baskı yetiremez.

Nebe' Suresi 37. Ayetinin Tefsiri:

Kıyâmet günü Rûh ve melekler göğün baştan başa çözülmüş kapılardan gelerek saf saf dizilirler, halk da verilecek hüküm için toplanırlar ve günün dehşet ve azametinden korkarak hiç kimse bir şey söylemeye zor yetiremez. Ama Rahman’ın izin verdiği kimseler konuşabilirler, onlar da ancak en dürüst ve en yerinde neyse onu söyleyebilirler. Bu ifadede, orada konuşabilmek için dünyadayken içten, doğru ve sözünün eri bir mü’min olmak gerektiğine dikkat çekici vardır. Kendisine müsade verilip de şefaat edecek olan kimseler de Allah’ın rızâsının nerede olduğunu bilmeleri ve hakka isabet edecek şekilde şefaat etmeleri gerektiği için bu işi korka korka yaparlar. Âyette geçen اَلرُّوحُ (Rûh) hakkında, rûhlar üzerinde vazfeli, onları bedenlere sevk eden bir melek, genel olarak bütün rûhların tür ismi ve büyük bir melek diye izahlar yapılır. Bundan maksadın, Cebrâil (a.s.) olduğu da söylenir.

Sakın unutulmasın ama:

Nebe' Suresi tefsiri için tıklayınız...

Kaynak: Ömer Çelik Tefsiri

Nebe' Suresi 37. ayetinin meal karşılaştırması ve diğer ayetler için tıklayınız...

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/nebe-suresi-37-ayet-meali-arapca-yazilisi-anlami-ve-tefsiri.html