Türk hayırseverlerin yardımlarıyla Nijerya’nın başkenti Abuja’da inşa edilen okul hizmete girdi.

Nijerya’nın başkenti Abuja’nın Gbessa bölgesinde inşa edilen Sami Efendi Milletlerarası Türk Okulu törenle açıldı.

Törene Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Kuytu’ul Erkam Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gökmen, Gbessa Alan Şefi Musa Yetu, veliler, öğrenciler ve fazla sayıda misafir katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, okulun, idareli olarak zorlama koşullarda yaşayan 250’den pozitif öğrenciye eğitim vereceğini ve Gbessa bölgesinin sosyal ve ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye ve Türk halkının defalarca Afrikalıların yanında olduğuna dikkat çekici eden Bayraktar, “Kurduğumuz kültürel ve insandan insana köprüler, bizi insanlığın ortak paydası etrafında bir araya getiriyor.” dedi.

Bayraktar, eğitimin Afrika’nın kalkınması için en zinde araçlardan biri olacağına dikkat çekti.

Türkiye’nin eğitim alanındaki çalışmalarını devam edeceğini gösteren Bayraktar, Türk kurumlarının ve sivil toplumun özverili çalışmaları ve yorgun düşürmek bilmeyen çabaları ile daha artı proje sonuçlandırılacağını kaydetti.

“AÇILAN EĞİTİMİ KURUMU TÜRKİYE İLE NİJERYA ARASINDA BİR ARKADAŞLIK KÖPRÜSÜNÜN GÖSTERGESİ”

Kuytu’ul Erkam Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gökmen, burada yer alan çocukların daha önce mango ağacı aşağıda eğitim gördüklerini anlattı.

Bu okulun Türk hayırseverlerin yardımlarıyla yapı edildiğini dile getiren Gökmen, açılan eğitim kurumunun Türkiye ile Nijerya aralarında bir dostluk ve gönül köprüsünün göstergesi olduğunu söyledi.

Gökmen, Nijeryalı kardeşlerimizin eğitim almalarına siklet verdiklerini belirterek, “Burada yaptığımız işlerle insanların yalnızca karınlarını doyurmak yok, eğitim ihtiyaçlarını katkıda bulmak duygusuyla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gbessa Bölge Şefi Yetu ise bugüne kadar Türkiye’den fazla destek geldiğine göze çarpan ederek, bu yardımlardan dolayı Türkiye ve Türk halkına şükranlarını sundu.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/nijeryada-turk-hayirseverlerin-yardimiyla-insa-edilen-okul-acildi.html