Bitlis’in Güroymak ilçesinde ilkokul öğretmenleri, konut ev dolaşarak öğrenci ve velilere kitap sevgisi aşılıyor.

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki okullarda görevli öğretmenler, kitap okumanın yaygınlaşması nedeniyle her gün okul çıkışında iki evi ziyaret ederek, öğrenci ve velilerle birlikte kitap okuyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan “Ailemle Okuyorum” projesi zarfında öğretmenler, okul çıkışında öğrenci ve velileri evlerinde ziyaret ediyor, onlarla kitap okuyor.

Güroymak ilçesinde projenin uygulandığı okullardan Kuştaşı İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmenler, okunan kitapların yorumlanması ve aile içi iletişimin güçlenmesi için her gün iki öğrencinin ailesiyle bir araya geliyor.

“AİLELERİYLE KALİTELİ SÜRE GEÇİRMELERİNİ AMAÇLIYORUZ”

Konut ziyaretlerinde öğretmenlere eşlik eden İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Nazım Budak, kitap okuma oranının artırılması için “Kitap Hayattır” ve “Birlikte Başaralım” projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

“Ailemle Okuyorum” projesinin ise öğrencilerin aileleriyle nitelikli zaman geçirmeleri için hazırlandığını bildiren Budak, şunları kaydetti:

“Bu çalışmayla öğrencilerin iyi irtibat kurabilmesi, aileleriyle nitelikli vakit geçirmesi, okuma alışkanlığı kazanması, okuduklarını sözlü ve yazılmış dile getirebilmesi hedefleniyor. Öğretmenlerimizle bu etkinliğe katılarak velilerimizi ziyaret ediyoruz. İlçedeki 48 ilkokulumuzun tamamında proje uygulanıyor. Öğretmenlerimiz ders dışındaki zamanlarda bu etkinliği yapıyor ve velilerle bir araya gelerek daha sıkı ilişki kuruyor. Bu da öğrencinin keza okuldaki davranışlarına ayrıca de başarısına olumlu katkı maddesi sağlıyor.”

“DAHA İYİ KAYNAŞMA İMKANI BULUYORUZ”

Öğretmenlerden Fatma Alsaç ise her gün aileleri ziyaret ettiklerini, hoca, öğrenci ve veli arasındaki iletişimi güçlendirdiklerini aktardı.

Bu süreçte çocukların aileleriyle verimli zaman geçirmelerini sağladıklarını dile getiren Alsaç, şöyle konuştu:

“Çocuklar evde anne, baba, abla veya süre geçirdikleri kişilere kitap okuyor. Sonradan okudukları bölümlerle ilgili istişare edip paylaşımda bulunuyor. Okuduğunu kavrayış ve anlatma ile irtibat becerileri gelişiyor. Mektep çıkışında her gün iki evi ziyaret ediyoruz. 30 dakika veya bir saat onlarla kitap okuyoruz. Daha Sonra da bu kitapların değerlendirmesini yapıyoruz. İsteyenler okuduklarını anlatıyor. Çocukların iletişim becerileri gelişiyor. Biz de velilerle kaynaşıyoruz. Velilerimizle çay içip sohbet ediyoruz.”

Burcu Sönmez de proje sayesinde öğrenciler ve aileleriyle daha iyi kaynaştıklarını anlattı. Çocukların iletişim becerilerinin geliştirilmesi için projenin önemli olduğuna dikkati çeken Sönmez, “Gönüllü olarak yardım veriyoruz. Kitap okuyan çocuklarımızın keza sözcük dağarcığı hem de okuma ve anlamaları gelişiyor. Proje kesinlikle amacına ulaşıyor.” dedi.

Evde çocuklarıyla kitap okuyan anne Güzel Karataş, uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ederek, “Öğretmenlerimizle kitap okuyarak çocuklarımıza öğretiyoruz. Evimize geldikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

4. derslik öğrencisi kızı da “Öğretmenlerimiz doğru kesintisiz kitap okuyoruz. Annemle kitap okuduk. Okuduklarımızı anlattık. Öğretmenlerimiz eve geldiğinde fazla mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Kaynak: www.islamveihsan.com URL: https://www.islamveihsan.com/ogretmenler-ogrenci-ve-velilerle-birlikte-kitap-okuyor.html