KONYA'da bir pastanenin kapı kilidini çakmakla önce ısıtıp daha sonra levye ile açtıktan sonra tezgahın üzerinde bulunan yardım kutusunu alarak kayıplara karışan şüpheli, işyerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, bir hafta önce merkez Selçuklu İlçesi Musalla Bağları Mahallesi Elmalı Caddesi'nde bulunan bir pastanede meydana geldi. İddiaya göre işyeri sahibi dükkanın üst katında bulunan imalathanede çalıştığı sırada dükkanın önüne gelen şüpheli, önce çevreyi gözetledi. Daha sonra işyerinin kapısına yaklaşan şüpheli cebinden çıkardığı çakmakla kilidi bir süre ısıttı. Şüpheli daha sonra levye ile işyerinin kapısını açarak içeri girdi. Tezgahın üzerinde bulunan ve içinde yaklaşık 200 lira bulunan yardım kutusunu alan şüpheli kayıplara karıştı. Gürültü üzerine aşağıya inen işyeri sahibi yardım kutusunun çalındığını fark ederek durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen ve güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin çeşitli olaylardan suç kaydı bulunan uyuşturucu madde bağımlısı 17 yaşındaki E.D. olduğunu tespit etti. Ekipler şüpheli E.D.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.